Izvor: N1 televizija, 04.Dec.2016, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bangladeš slavi skromnog radnika kao nacionalnog heroja

Skromni radnik bangladeških železnica, koji je rizikovao život da bi spasao jednog muškaraca smrti pod vozom, slavi se kao nacionalni heroj.

Bilal Hosain Mazumder (50) je sa pruge odvukao Mohamada Mamuna (34) dok se voz približavao.

Izvor: Youtube.com

"Mahao sam crvenom zastavom kako bih upozorio vozača da zaustavi voz, ali u trenutku sam shvatio da je prekasno", rekao je Mazumder.

Dodaje da zna da je mogao da pogine.

"Isto tako >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sam znao ako ne pokušam da ga spasem, lice tog mladog čoveka progonilo bi me do kraja života", rekao je.

Otac četvoro dece, koji zarađuje manje od 100 dolara na mesec, objasnio je da nije imao vremena za razmišljanje i da bi "to učinio ponovno... jer život je dragocen".

Bangladeški ministar za železnice Mudžibul Hak na svečanosti u Daki uručio je Mazumderu 100,000 taka (oko 1.790 dolara) kao nagradu za junački čin.

Železničke nesreće česte su u Bangladešu gde je 40 posto od oko .2500 pružnih prelaza neobeleženo i fatalno.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

(VIDEO) CELA NACIJA SLAVI OVOG ČOVEKA: U poslednjoj sekundi spasao mladića od sigurne smrti

Izvor: Kurir, 04.Dec.2016

...Snimak njegovog podviga kruži internetom..Bilal Hosain Mazumder (50), nije ni trenutka razmišljao kada je s pruge odvukao 34-godišnjeg Mohameda Mamuna dok se voz približavao.."Mahao sam crvenom zastavom kako bih upozorio mašinovođu da zaustavi voz, ali u trenutku sam shvatio da je prekasno",...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.