Američke banke primile preteća pisma sa belim prahom

Izvor: Blic, 22.Okt.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američke banke primile preteća pisma sa belim prahom

Oko 30 pretećih pisama sa neidentifikovanim belim prahom poslato je u banke širom Sjedinjenih Američkih Država, javio je BBC.

Pisma sa prahom su počela da pristižu u ponedeljak, a kako su zvaničnici saopštili, koverte nisu sadržale nikakvu poruku. Policija je saopštila da su dosadašnji testovi pokazali da supstanca nije otrovna, ali su neki članovi osoblja banaka pregledani.

Banke su pozvale FBI da istraži slučaj, nakon čega su agenti federalne agencije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << istakli da je čak i samo slanje "obmanjujućih" pisama ozbiljan zločin. Do sada su obavljeni osnovni testovi nad prahom, koji su pokazali da supstanca nije otrovna, a uskoro se očekuju rezultati dodatnih testova.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Beli prah u pretećim pismima "Čejs" banci

Izvor: Mondo, 22.Okt.2008

Najmanje 30 filijala 'Čejs' banke u devet američkih država primile su preteća pisma od kojih su mnoga sadržavala za sada još neidentifikovani beli prah, saopštio je FBI.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.