Albanija izvela vežbe na Jadranu: Spremamo se za krizu zbog izbeglica

Izvor: Blic, 26.Maj.2016, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanija izvela vežbe na Jadranu: Spremamo se za krizu zbog izbeglica

Albanske pomorske i vazdušne snage, policija i pripadnici jednica za vanredne situacije održavaju vežbe na Jadranskom moru kako bi bili spremni za slučaj humanitarne krize usled priliva izbeglica.

Vežbe se održavaju danas na rtu Pali, oko 40 kilometara zapadno od Tirane, i obuhvataju obuku za prebacivannje izbeglica sa broda u helikopter ili za situacije kada na brodu odbiju ukrcavanje.

Albanija se još nije našla na tranzitnoj migranatskoj ruti kroz Evropu, i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << samo nekolicina izbeglica ušlo je na njenu teritoriju, da li posle bilo vraćeno, konstatuje AP.

Tirana tvrdi da nema kapacitete za smeštaj izbeglica, ali će prihvatiti određeni broj ako Evropa odluči da ih raspodeli među članicama, u okviru usklađenog plana.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Albanija izvela vježbe na Jadranu

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Maj.2016

Albanske pomorske i vazdušne snage, policija i pripadnici jednica za vanredne situacije održavaju vežbe na Jadranskom moru kako bi bili spremni za slučaj humanitarne krize uslijed priliva izbjeglica...Vježbe se održavaju danas na rtu Pali, oko 40 kilometara zapadno od Tirane, i obuhvataju obuku...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.