Albanci protestovali u Skoplju zbog političkih hapšenja

Izvor: N1 televizija, 22.Apr.2016, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci protestovali u Skoplju zbog političkih hapšenja

Albanske organizacije održale su višečasovni protest u centru Skoplja zbog, kako tvrde, opstrukcije Specijalnog tužilaštva i zatvaranja Albanaca po nalogu aktuelne vlasti.

Protest je protekao mirno, ali se odvijao pod jakim policijskim obezbeđenjem. Demonstranti, koji su nosili albanske i američke zastave, tražili su da se zaustave "montirani procesi".

Ovo je prvi protest albanskih organizacija od kako je makedonski predsednik Đorđe Ivanov abolirao političare >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << umešane u aferu "prisluškivanje".

Proteste su organizovali Udruženje bivših političkih zatvorenika i prognanika Albanaca u Makedoniji, Organizacija ratnih vetarana OVK i Pokret za reformu - Demokratske partije Albanaca i Nacionalni demokratski preporod.

Dok je trajao protest Albanaca u Skoplju su počele i demonstracije građanske organizacije "Protestvujem".

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.