Vučič pozvao SPS na razgovor o Vladi

Izvor: BKTV News, 15.Jun.2012, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučič pozvao SPS na razgovor o Vladi

Srpska napredna stranka zvanično je danas pozvala Socijalističku partiju Srbije na razgovore o formiranju republičke vlade.
To je na konferenciji za novinare rekao lider SNS Aleksandar Vučić i naveo da postoje četiri prioriteta i cilja koje bi buduća vlada trebalo da ostvari, odnosno oko čega bi trebalo da se postigne dogovor.
Prvi politički i straški cilj je, naveo je Vučić, onaj o kome je i predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Srbije Tomislav Nikolić govorio u Briselu, a to je da Srbija dobije datum za otpočinjanje pregovora za članstvo u Evropskoj uniji.
Slede ekonomske reforme, borba protiv korupcije i kriminala i ispitivanje svih 'pljačkaških privatizacija', te pitanje kako i na koji način sačuvati teritorijalni integritet Srbije ne odustajući od evropskog puta.
Lider SNS smatra da će se do ponedeljka znati ko će formirati vladu, ali ne i da će ona do tog dana biti formirana, kako su neki interpretirali njegovu izjavu.
Na pitanja o eventualnim razgovorima sa nekim drugim strankama, Vučić je rekao da treba videti da li će se sa SPS postići saglasnost oko principa koje je naveo.
Vučić je odbacio spekulacije medija o podeli ministarskih mesta i imenu premijera i navodeo da su za SNS bitni ciljevi, a nikako funkcije, kao i da ni sam još ne zna da li bi bio deo te vlade. Prema njegovim rečima, bitno je da ti ciljevi budu oročeni i da je najbolje, ukoliko se oni ne ostvare, da se takva vlada raziđe.
'Ako to ne postignemo, onda da se razilazimo pa neka neko drugi formira vladu', rekao je Vučić i precizirao da bi naprednjaci sa SPS imali 117 poslanika, što je, smatra, veoma blizu većine od 126.
'Spremni smo da sa mnogima razgovaramo, ali i mnogi sa nama...., i u redu je i da socijalisti kažu i da neće sa SNS, kao i da se formira neka druga vlada što bi mi pozdravili', poručio je Vučić.
Lider naprednjaka je, međutim ponovio da takva vlada ne bi imala legitimitet niti bi imala podršku u narodu, a posebno ne bi mogla da sprovede sve potrebne reforme.
'Plašim se da u ovom trenutku kod političara postoji manjak ideja, a više sujete i želje za funkcijama koje bi mogle da se upotrebe i zloupotrebe u određene svrhe', rekao je Vučić.
Odgovarajući na niz pitanja u vezi sa liderom socijalista Ivicom Dačićem, Vučić je rekao da se ne sme u razgovore o vladi ići sa stavom 'ovo hoću, ovo neću' i da se ne mogu stvari postavljatii po principu 'baš me briga za jednog, baš me briga za drugog'.
'Treba da razgovaramo o ozbiljnim stvarima', rekao je Vučić i dodao da ne požuruje nikoga oko formiranja vlade, ali da je činjenica da se gubi vreme i da Srbija ne može da čeka.
On smatra da problem u vezi sa dobijanjem datuma pregovora i daljim evopintegracijama Srbije neće predstavljati pitanje Kosova i Meothije, već pitanje pravosuđa, medija...Stoga je potrebno napraviti ozbiljnu vladu koja ima zacrtane ciljeve, rokove i u kojoj njene članove neće interesovati samo vlast i lični interesi, zaključio je Vučić.
Izvor: B92
Tweet
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Tomislav Nikolić,   Evropska Unija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić pozvao Dačića na razgovore o vladi

Izvor: Kurir, 15.Jun.2012

Lider SNS naveo prioritete nove vlade: dobijanje datuma za otpočinjanje pregovora za članstvo u Evropskoj uniji, ekonomske reforme, borba protiv korupcije i kriminala i ispitivanje svih "pljačkaških privatizacija"..BEOGRAD - Srpska napredna stranka zvanično je danas pozvala Socijalističku partiju...

Nastavak na Kurir...

Vučić javno pozvao Dačića na pregovore

Izvor: Akter, 15.Jun.2012

Srpska napredna stranka zvanično je pozvala Socijalističku partiju Srbije na razgovore o formiranju nove Vlade Srbije

Nastavak na Akter...

Vučić zove SPS na razgovor o Vladi

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Jun.2012

BEOGRAD - Prvi politički i straški cilj je onaj o kome je i predsednik Srbije Tomislav Nikolić govorio u Briselu, a to je da Srbija dobije datum za otpočinjanje pregovora za članstvo u EU.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.