SNS: Pajtić i Petrović oštetili budžet za preko milion evra

Izvor: Radio 021, 22.Sep.2014, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Pajtić i Petrović oštetili budžet za preko milion evra

Pokrajinska vlast, na čelu sa Bojanom Pajtićem i Dragoslavom Petrovićem, dodelila je četiri subvencije od po 300.000 evra za nepostojeće pogone istom vlasniku dva preduzeća - Garantu iz Futoga i Feniksu iz Novog sada, čime je budžet pokrajine oštećen za 1.2 miliona evra, saopštio je novosadski odbor Srpske napredne stranke.

GO SNS dodaje i da je, uprkos subvencijama, firma "Feniks" iz Novog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Sada prošlu godinu završila sa preko 14 miliona dinara gubitka, a "Garant" je poslovao sa minusom od 15 i po miliona dinara.

"Subvencije nisu vraćene, novih tehnologija nema, a nisu zaposleni ni novi radnici, što su bile ugovorne obaveza dva preduzeća. Nestanak 1,2 miliona evra iz pokrajinskog budžeta jedini je rezultat Pajtićevog i Petrovićevog aranžmana sa vlasnikom Garant i Fenix", navodi se u saopštenju naprednjaka, koji je do ovih informacija došao putem žalbe preduzeća "Oksibar" iz Bačke Palanke, koje je podnelo krivične prijave protiv predstavnika Demokratske stranke i pokrajinske vlade.

"Među krivičnim tužbama koje je preduzeće 'Oksibar' iz Bačke Palanke podnelo protiv Bojana Pajtića i Dragoslava Petrovića, posebno se ističe prijava u kojoj se ukazuje na bezobzirnost sa kojom su vođeni poslovi sa vlasnikom preduzeća 'Garant' iz Futoga i 'Feniks' iz Novog Sada, kome su subvencije dodeljene 2010. i 2011. godine. Uz prijavu koja je upućena Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, priloženi su dokazi da je pogon u Odžacima zatvoren posle otvaranja, koje je jedino upamćeno kao velika predstava Pajtića i Petrovića pred TV kamerama i novinarima. Očekuje se da će nadležno tužilaštvo utvrditi zašto su Pajtić i Petrović platili svih 600.000 evra da bi se slikali za televiziju u Odžacima, što je jedini 'učinak' njihovih subvencija iz Fonda za otvaranje pogona novih tehnologija Garant u Odžacima", navodi GO SNS.

"U 2008. i 2009. godini, Pajtić i Petrović dali su subvencije za 'nove tehnologije' istom privatniku, tada kao vlasniku 'Feniksa', za pogon sa prastarim mašinama u Beočinu. Ugovore i podatke o subvencioniranju jednog te istog vlasnika 'Garant' i 'Feniks', Pajtić i Petrović takođe kriju i to je razlog što se u tužbi podnetoj Tužilaštvu u Novom Sadu, sumnja da Pajtić i Petrović kriju nezakonita i krivično kažnjiva dela, koja su počinili sa jednim te istim vlasnikom dva preduzeća u gubicima", kažu novosadski naprednjaci.

Prema njihovim tvrdnjama, nakon što je iz preduzeća "Oksibar" prošle nedelje podneto prvih pet krivičnih tužbi protiv Pajtića i Petrovića, Dragoslav Petrović je zapretio Srpskoj naprednoj stranci krivičnim tužbama za klevetu, zato što je javnost obaveštena o "sumnjivim poslovima" šefova pokrajinske vlasti. Tužbe, tvrdi GO SNS, Petrović nije podneo, a još uvek nije dokazao da su on i Pajtić učinili sve da zaštite novac pokrajinskog budžeta koji su delili privatnicima. "Iako su iz "Oksibara", u međuvremenu, podnete još tri, a ukupno osam krivičnih prijava, Dragoslav Petrović, sada ćuti", navodi se u saopštenju GO SNS.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

SNS: Na samo jednom primeru u Vojvodini budžet oštećen za 1,2 miliona evra!

Izvor: Press, 22.Sep.2014

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu saopštio je danas da su predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić i potpredsednik Dragoslav Petrović, istoj osobi - vlasniku preduzeća "Garant" i "Fenix", dodelile četiri subvencije od po 300.000 evra za nepostojeće pogone novih tehnologija,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.