Poslanici o izmenama Zakona o ministarstvima i novoj vladi

Izvor: RTS, 24.Jun.2017, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici o izmenama Zakona o ministarstvima i novoj vladi

DSS neće podržati Zakon o ministarstvima ni novu vladu, rekao je poslanik te stranke Milan Lapčević. Žalosno je da narodni poslanik koristi primitivni rečnik, rekao je predsednik odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović. Današnja sednica Skupštine Srbije je nastavak farse, izjavio predsednik Nove stranke Zoran Živković. Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović rekao je da je Živković uvredio visoke zvanice koje su bile na prijemu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Poslanik Demokratske stranke Srbije (DSS) Milan Lapčević izjavio je da ta stranka neće podržati izmene Zakona o ministarstvima, ni izbor premijerke Ane Brnabić i nove Vlade Srbije.

On je novinarima u Skupštini Srbije rekao da za Zakon neće glasati jer ne mogu da dozvole da Srbija "srlja" u Evropsku uniju, a da protiv ministarstva zaštite životne sredine ne bi imali ništa protiv, ali da će ono poslužiti za "namirivanje koalicionih partnera".
Lapčević je rekao da DSS ne zna zbog čega je Ana Brnabić predložena da bude mandatar, osim što je pripadnica LGBT zajednice i nekadašnja predsednica USAID-a, a da njeno obrazovanje nije onako prestižno kako to vlast predstavlja.
"Nismo ubeđeni da Ana Brnabić ima dovoljno kvalifikacija da obavlja posao premijera", rekao je Lapčević.
Predsednik odbora za ljudska i manjinska prava osudio je izjavu poslanika Dmeokratske stranke Srbije Milana Lapčevića da ne zna kako da se odredi prema mandatarki Ani Brnabić, jer ona nije rodno određena.
"Žalosno je da jedan narodni poslanik tako govori. Siledžijski odnos prema ženi samo zato što je ona drugačije seksualne orijentacije je loš za sve nas", rekao je Omerović novinarima u Skupštini Srbije. 
On je rekao da se danima priča samo o tome da je Ana Brnabić pripadnica LGBT populacije i da ima hrvatsko poreklo, a da niko ne priča o tome šta i kako radi, niti koji su izazovi pred njom.
Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je da je današnja sednica Skupštine Srbije nastavak farse koju pravi vlast Aleksandra Vučića i "najvećeg cirkusa" koji se dešavao u Srbiji u Palati "Srbija", na prijemu povodom inauguracije predsednika države.
"Danas imamo raspravu o Zakonu o ministarstvima. Zbog trgovine, čak i Vučić je morao da pristane da se prekomponuje Vladu. Prethodna Vlada je izabrana pre oko godinu i po dana i pravo je čudo kako se tada nisu setili da su potrebna ministarstva za zaštitu životne sredine i evrointegracije", rekao je Živković novinarima u Skupštini.
On je dodao da je ekologija zapostavljena oblast, jer se dim sa deponije u Vinči "danima vije nad Beogradom".
Rekao je da će biti interesantno videti "ko će da zaposedne ta nova ministarstva, a ko će da izgubi ministarsku fotelju".
Živković je rekao i da mu je drago što će premijerka biti žena, ali da je pitanje koje su kvalifikacije Ane Brnabić za taj posao, jer je jedini posao koji se zna da je radila "odneo vetar, kroz aferu vetropark".
Živković je rekao i da je sinoć bilo sramota biti na prijemu povodom stupanja Aleksandra Vučića na dužnost predsednika Srbije, kada se vidi ko je sve dobio pozivnice koje su prema njegovim rečima dobili i "učesnici rijalitija Farma".
Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović rekao je da je Živković uvredio visoke zvanice koje su bile na prijemu.
"Ne mogu da shvatim da su delegacije velikih država bili deo 'Farme', vi time vređate Rusku federaciju, SAD, Kinu, mislim da se tu vidi zbog čega ljudi poput Živkovića teško osvajaju glasove", rekao je Đukanović.
Upitan i o tome kakav će biti odnos sa Jedinstvenom Srbijom Dragana Markovića Palme, on je rekao da se nada da će Marković promeniti stav i glasati za noviu Vladu, a da se svako ko ne glasa za Vladu, "kandiduje da ide u opoziciju".
Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da je mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić spremna da zbog političke ambicije izdrži "sva poniženja predsednika Srbije Aleksandra Vučića".
"Mislim da je poniženje za Anu Brnabić da prihvati na sebe da bude maska, lutka, ikebana ili fikus u vladi da bi Vučić, uvek kada otkrijemo njegov kriminal i korupciju u njegovom najbližem okruženju, istakao nju i rekao da je ova vlada najmodernija jer je na njenom čelu lezbejka", rekao je Obradović novinarima u Skupštini Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslanik DSS-a uvredio mandatarku

Izvor: Mondo, 24.Jun.2017

Demokratska stranka Srbije neće podržati izbor premijerke Ane Brnabić, rekao je u Skupštini Srbije poslanik te stranke Milan Lapčević. Uz to je izneo i uvrede na račun Brnabić...Foto: FOTO TANJUG/ DIMITRIJE GOLL.."Što se tiče izbora vlade i Ane Brnabić, ne mogu da je nazovem ni gospođom,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.