Inicijativa za smenu predsednika skupštine Novog Sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2015, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inicijativa za smenu predsednika skupštine Novog Sada

U Skupštinu grada Novog Sada stigla je inicijativa za smenom aktuelnog predsednika gradskog parlamenta Siniše Sevića (SPS), koju je potpisalo 46 odbornika vladajuće većine okupljene oko SNS.

Inicijativa je podneta juče, rekao je Tanjugu u ime predlagača predsednik odborničke grupe "Za Novi Sad" Petar Ćirović.

On je dodao da, prema Statutu Skupštine grada, nova sednica na zahtev najmanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 26 odbornika mora biti održana u roku od 14 dana od trenutka podnošenja zahteva.

"Ne postoji nijedan razlog da sednica ne bude održana u predviđenom roku", rekao je Ćirović, objašnajvajući da predsednik skupštine ili njegov zamenik treba da sazovu sednicu u roku od sedam dana, koja mora biti održena u roku od dve sedmice.

U predlogu za sazivanjem nove sednice stoje dve tačke dnevnog reda - smena Siniše Sevića i imenovanje članice odborničke grupe "Za Novi Sad", inače odbornika JS Jelene Crnogorac na tu funkciju.

U Skupštini grada Novog Sada Tanjugu je potvrđeno da je juče dostavljen predlog za sazovanje sednice.

Sević se trenutno nalazi na službenom putu u SAD, a u skupštini očekuju da će se vratiti u Novi Sad do zakazanog zasedanja.

"Sa sazivanjem sednice čekaće se do krajnjeg roka, odnosno do isteka sedam dana kako bi se videlo da li će se u tom roku Sević obratiti i sazvati sednicu jer ukoliko on to ne učini, to će uraditi njegov zamenik Miroslav Ilić", rečeno je Tanjugu u novosadskoj skupštini.

Inicijativa za Sevićevu smenu nije iznenađenje obzirom da je došlo do "cepanja" odborničke grupe SPS

Nakon odluke rukovodstva SPS da raspusti nekoliko gradskih i opštinskih odbora krajem prošle godine, među kojima je bio i novosadski odbor, došlo je do podela u unutar odborničke grupe SPS, pa su Sević, Đorđe Petrović i Klaudija Ilić formirali posebnu odborničku grupu.

Jelena Crnogorac (JS) i Tihomir Nikolić (PUPS) pridružili su se nekadašnjim odbornicima DS S Petru Ćiroviću i Branki Pejić i takođe bivšim odbornicma DS Slađani Knežević, Danijelu Borbašu i Ani Vozar i formirali zajedničku odborničku grupu "Za Novi Sad".

Zanimljivo je da i odbornička grupa "Za Novi Sad", kao i odbornicka grupa koju su formirali Sević, Petrović i Ilićeva u svom punom imenu imaju naziv - Socijalistička partija Srbija Ivica Dačić i da i jedna i druga podržavaju aktuelnu vladajuću većinu u Novom Sadu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.