Protiv modernog fudbala - kazna 10.000 evra

Izvor: Mondo, 18.Jan.2013, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Protiv modernog fudbala" - kazna 10.000 evra

UEFA kaznila holandski Ajaks zbog transparenta navijača "Protiv modernog fudbala". Ajaksovci se rugali klubovima koje vode arapski, ruski, američki bogataši.

Evropska fudbalska unija (UEFA) je uvela kaznu i za verbalni/pisani delikt.

Amsterdamski Ajaks je kažnjen sa 10.000 evra zbog transparenta "Protiv modernog fudbala", koji su njegovi navijači izneli na utakmici Lige šampiona protiv Mančester >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sitija prošle godine.

Razočarani i ljuti zbog visokih cena ulaznica, ali i pravcem kojim se kreće današnji fudbal, navijači Ajaksa su na toj utakmici izneli transparene protiv sve raspotranjenijeg ulaska arapskih, ruskih i američkih bogataša u razne klubove, pogotovo engleske.

Na jednom transparentu je pisalo "Protiv modernog fudbala", dok je na drugom bila slika šeika sa vrećom dolara, ali koji je bio precrtan.

Ajaks je osvojio treće mesto u Grupi D skupini Lige šampiona iza Borusije Dortmund i Real Madrida, a ispred Sitija, pa će takmičenje nastaviti u Ligi Evrope.

(MONDO)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Fudbal

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ajaks kažnjen zbog transparenta "Protiv modernog fudbala"

Izvor: Radio 021, 18.Jan.2013

Evropska fudbalska unija (UEFA) je uvela kaznu i za kritičku misao protiv modernog viđenja najvažnije sporedne stvari na svetu.

Nastavak na Radio 021...

UEFA kaznila Ajaks zbog kritike!?

Izvor: Glas javnosti, 19.Jan.2013, 14:34

AMSTERDAM - Evropska kuća fudbala (UEFA) kaznila je amsterdamski Ajaks zbog transparenta koji su navijači izneli na utakmici lige šampiona protiv Mančester Sitija a na kojem piše "Against modern football" (protiv modernog fudbala)...Uz naptis je išla i slika bogatog šeika sa vrećom dolara, ali...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.