LŠ: Mesi i Nejmar osvajaju Pariz, Siti mora da se vadi protiv nepobedive Rome

Izvor: Sportal.rs, 30.Sep.2014, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Mesi i Nejmar osvajaju Pariz, Siti mora da se "vadi" protiv nepobedive Rome

Utakmicama drugog kola u grupama E, F, G i H, nastavlja se takmičenje u najjačem klupskom takmičenju u Evropi - Ligi šampiona. Više od ostalih duela u utorak uveče pažnju privlače mečevi u Parizu između Pari Sen žermena i Barselone i onaj u Mančesteru, gde Siti dočekuje Romu.

Loša vest za "svece" je ta da najbolji igrač ekipe Lorana Blana Zlatan Ibrahimović nije spreman da zaigra protiv svog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << bivšeg kluba zbog povrede pete. Pored švedskog napadača van stroja je i Ezekjel Laveci, a Blana brine i stanje stuba odbrane Tijaga Silve, koji je rovit, mada ima solidne izglede da zaigra.

- Sve nas, počevši od igrača, preko navijača, pa i novinar, očekuje specijalan meč. Nedostajaće nam Zlatan, biće teško bez njega - uvek je tako kada njega nema, ali potrudićemo se da timskom igrom i naporom svih nadomestimo njegov izostanak. Ono što nam je nedostaje u poslednje vreme je veća agresivnost kada protivnik ima loptu. Protiv Barselone ćemo morati da posvetimo naročitu pažnju tom segmentu, jer kada oni osvoje loptu, izuzetno ju je teško povratiti - rekao je u najavi meča na "Parku Prinčeva" trener prvaka Francuske Blan.

Parižani su u prvom kolu grupe F odigrali nerešeno sa Ajaksom u Amsterdamu (1:1), a mučila se i Barselona koja je minimalnim rezultatom savladala APOEL na svom terenu (1:0). Katalonci su u minulom kolu Primere deklasirali Granadu sa 6:0, dok je njihov naredni rival odigrao nerešeno protiv Tuluza u gostima - 1:1.

Fudbaleri Rome u odličnom raspoloženju čekaju duel protiv Sitija, posle više nego ubedljive pobede u prvom kolu protiv CSKA (5:1) i odličnog starta u Seriji A (svih pet pobeda).

- Sezonu smo počeli na pravi način i tri boda protiv CSKA nas oslobađaju prevelikog pritiska pred meč sa Mančesterom. Mi možemo mnogo da dobijemo, a oni da izgube, jer su pretrpeli poraz u prvoj rundi (od Bajerna). Ne sme da se zaboravi da smo mi ekipa iz četvrtog šešira u žrebu, tako da smo autsajderi protiv timova iz Engleske i Nemačke. To nas motiviše da uverimo sve da nas moraju drugačije gledati - rekao je trener Rome Garsija.

Siti je u minuloj rundi engleskog prvenstva pobedio u gostima Hal 4:2, dok je roma trijumfom nad Veronom (2:0) zadržala maksimalan učinak od starta takmičenja u domaćim okvirima.

Grupa E

CSKA - Bajern 18.45

Mančester siti - Roma 20.45

Tabela: Roma 3, Bajern 3, Mančester siti 0, CSKA 0.

Grupa F

PSŽ - Barselona 20.45

APOEL - Ajaks 20.45

Tabela: Barselona 3, PSŽ 1, Ajaks 1, APOEL 0.

Grupa G

Sporting - Čelsi 20.45

Šalke - Maribor 20.45

Tabela: Čelsi 1, Maribor 1, Šalke 1, Sporting 1.

Grupa H

Šahtjor - Porto 20.45

BATE - Atletik Bilbao 20.45

Tabela: Porto 3, Atletik 1, Šahtjor 1, BATE 0.

(Foto: Beta/AP/Michel Euler)
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Inijestina "stotka"!

Izvor: Sportske.net, 30.Sep.2014

Andres Inijesta će večeras protiv Pari Sen Žermena postati četvrti igrač Barselone koji je stigao do magične brojke u Ligi šampiona.

Nastavak na Sportske.net...

Uživo: Kolarov čeka Romu i Ljajića, Barsa u Parizu, Murinjo kod kuće

Izvor: Blic, 30.Sep.2014

Posle dve nedelje pauze nastavlja se Liga šampiona utakmicama drugog kola, a svih sedam mečeva drugog kola u grupama E, F, G i H možete pratiti uz Blicsport.rs blog uživo...Večeras su na programu utakmice u grupama E, F, G i H, i sve preostale počinju u standardnom terminu od 20.45. I sutra će,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.