Di Džej Sili novi bek Radničkog

Izvor: B92, 27.Jul.2013, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Di Džej Sili novi bek Radničkog

Američki bek Di Džej Sili potpisao je ugovor sa kragujevačkim Radničkim, napisao je menadžer Miško Ražnatović na Tviteru.

Sili u Kragujevac dolazi sa univerziteta Kalifornija gde je prošle godine blistao sa 17,8 poena, 4,2 skoka i 3,8 asistencija po utakmici.

Silija odlikuje fantastičan šut čemu svedoči i 41,8% u šutu za tri poena prošle godine.

Pre kalifornijskih Titansa, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sili je bio član ekipe Berklija, univerziteta na kojem je diplomirao. Kao srednjoškolac bio je zvezda gimnazije Modesto, važio je za jednog od najperspektivnijih u zemlji.

Trener Radničkog Miroslav Nikolić prokomentarisao je za klupski sajt odluku da dres Šumadinaca ponudi Siliju.

“Opredelili smo se za Silija jer važi za pouzdanog šutera, a baš takav nam odgovara u selekciji novog sastava koji pripremamo za ABA ligu i Evrokup. Sili ima ambiciju da se dokaže u Evropi, procenio je da je Radnički adresa za dalji razvoj. Pratio je i on karijere Amerikanaca koji su nosili naš dres. Ovo je košarkaš koji odgovara našem budžetu za novu sezonu, a tako će biti i sa narednim novajlijama, neće biti "ekstra troškova". Imaćemo "jeftiniju" ekipu u odnosu na prošlosezonsku, ali siguran sam da ćemo igrati još aktraktivnije. Verovatno ćemo sa istog košarkaškog tržišta da izaberemo i igrača za poziciju pet, i oni su pristupačniji od domaćih košarkaša, ali o tome ćemo kada imamo izvesno pojačanje”, izjavio je Nikolić.

Nova "dvojka" Radničkog, Di Džej Sili (visok 193cm) je rođen 28. novembra 1989. godine u Stoktonu (Kalifornija), SAD.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Di Džej Sili novi bek Radničkog

Izvor: B92, 27.Jul.2013

Američki bek Di Džej Sili potpisao je ugovor sa kragujevačkim Radničkim, napisao je menadžer Miško Ražnatović na Tviteru...Sili u Kragujevac dolazi sa univerziteta Kalifornija gde je prošle godine blistao sa 17,8 poena, 4,2 skoka i 3,8 asistencija po utakmici...Silija odlikuje fantastičan šut...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.