Dačić poklonio Blateru dres Srbije iz filma Montevideo

Izvor: Press, 12.Jun.2013, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić poklonio Blateru dres Srbije iz filma "Montevideo"

“Srbija je pripremila sistem mera za suzbijanje nasilja na sportskim terenima i suštinske rezultate očekujemo za nekoliko meseci “, ocenio je premijer Dačić.

Blater je rekao da je FIFA pozvala sve vlade da se aktivno uključe u proces suzbijanja nasilja.

On je upoznao premijera Srbije sa inicijativama koje se tiču statusa fudbalske organizacije sa Kosova i njenog uključivanja u međunarodne fudbalske >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << asocijacije.

Premijer Srbije Dačić je istakao da se zalaže za razvoj sporta i ponovio principijelne stavove Srbije o učešću sportskih organizacija sa Kosova i Metohije u međunarodnim asocijacijama.
Dačić je ovom prilikom poklonio Blateru dres Srbije iz tridesetih godina prošlog veka, koji su se mogli videti i u filmu "Montevideo, Bog te video". Ovakve dresove nosila je 1930. godine reprezentacija Jugoslavije sastavljena od srpskih fudbalera, kada je osvojila treće mesto na prvom prvenstvu sveta u Urugvaju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Dačić razgovarao sa Blaterom o suzbijanju nasilja

Izvor: Politika, 12.Jun.2013

Blater: Do kraja oktobra solidarno rešenje za Kosovo..BEOGRAD – Predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa predsednikom Mejdunarodne fudbalske federacije (FIFA) Jozefom Blaterom o merama koje Srbija preduzima na suzbijanju nasilja na sportskim priredbama...„Srbija je...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.