Australija demolirala Litvaniju i čeka Srbiju u polufinalu!

Izvor: Telegraf.rs, 17.Avg.2016, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australija demolirala Litvaniju i čeka Srbiju u polufinalu!

Prvi polufnalista košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama je reprezentacija Australije koja je, posle izuzetnih izdanja u grupi, i u nokaut fazi nastavila u istom ritmu.

"Kenguri" su u prvom četvrtfinalu, ne možemo nikako da kažemo neočekivano, ali neočekivano ubedljivo savladali evropskog vicešampiona Litvaniju rezultatom 90:64 (26:17, 22:13, 22:13, 20:21).

Za nas je ovaj meč bio naročito interesantan, jer pobednik u polufinalu igra sa boljim iz duela >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Hrvatske i Srbije.

Kako je Australija "razbila" Litvance? Tradicionalno najjačim oružjem rivala- trojkama!

Upravo je šut van linije 6,75 metara bio najjači adut "kengura" u prvom poluvremenu kada su i akumulirali prednost od 18 poena - 48:30.

Foto: Tanjug/Ap

Baltičku selekciju su u tom periodu "uništavali" Peti Mils i Metju Delavdeova, koji su sami postigli sedam od ukupno osam timskih trojki iz 16 pokušaja, za razliku od mizernih litvanskih 1/6.

Delavedova je ubacio četiri (ukupno 15 poena u prvom poluvremenu), a Mils je, uz tri uspešna hica za tri poena, u prvom poluvremenu upisao 16 poena i bilo je to previše za Litvance u čijim redovima nije bilo nijednog raspoloženog igrača da "povuče" ekipu ka preokretu.

U nastavku meča, dovoljno iskusni i kvalitetni Australijanci bez mnogo problema visoko vođstvo još su uvećali i u velikom stilu izborili polufinale.

Mils je na kraju bio najefikasniji akter meča sa 24 poena (5/11 za tri), Delavedova je, zanimljivo, ostao na 15 iz prvog poluvremena, a poen više upisao je Eron Bejns.

Mantas Kalneitis, najbolji igrač Litvanije u Riju, zaustavio se na 12 poena, a Kavaliausas je dodao 12.

Naredno četvrtfinale igraju Španija i Francuska (19:30), a nakon toga, od 23:45, sastaju se Amerikanci i Argentinci.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Litvanija,   Olimpijske igre

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DOMINANTNO: Ukoliko prođe Hrvatsku, Srbija će u polufinalu igrati protiv – Australije!

Izvor: HotSport.rs, 17.Avg.2016

Prvo četvrtfinale košarkaškog turnira na Olimpijskim Igrama u Rio de Žanieru između Australije i Litvanije donelo je za mnoge iznenađujući rezultat.. . Australija na ovom turniru igra izuzetno, ostvarili su četiri pobede u grupnoj fazi i dobro namučili Amerikance, a dobru formu potvrdili su...

Nastavak na HotSport.rs...

OI - Australija nas čeka u polufinalu! (foto)

Izvor: Sportske.net, 17.Avg.2016

Reprezentacija Australije je savladala izabranike Jonasa Kazlausakasa i to na vrlo ubedljiv način...Litvanici se još nisu probudili od šokanatnog poraza od Španaca, te su ih nakon toga najpre savladali Hrvati i tako ih poslali na treće mesto grupe B, a sada su i u četvrtfinalu ubedljivo poraženi...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.