OI - Australija nas čeka u polufinalu! (foto)

Izvor: Sportske.net, 17.Avg.2016, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OI - Australija nas čeka u polufinalu! (foto)

Reprezentacija Australije je savladala izabranike Jonasa Kazlausakasa i to na vrlo ubedljiv način.

Litvanici se još nisu probudili od šokanatnog poraza od Španaca, te su ih nakon toga najpre savladali Hrvati i tako ih poslali na treće mesto grupe B, a sada su i u četvrtfinalu ubedljivo poraženi od Australije.

"Kenguri" su bili daleko bolji rival, a na kraju su slavili sa 90:64!

Peti Mils je predvodio Australijance sa 24 poena, dok su ga pratili >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Metju Deljavedova sa 15 i Aron Bejns sa 16 poena.

S druge strane su Mantas Kalnietis i Antanas Kavaliauskas postigli po 12 poena te su sa tim učinkom bili najbolji u redovima vicešampiona Evrope.

Mils i Deljavedova su od starta krenuli silovito, a bek San Antonio Sparsa je u prvom poluvremenu postigao 16 poena.

Novi plej Baksa, popularni "Deli", postigao je trojku u poslednjim sekundama prvog kvartala za 26-17 u korist "Ozija", a druga deonica je bila prava noćna mora za izabranike Jonasa Kazlazskasa.

U jednom trenutku druge četvrtine su Australijanci vodili sa čak 22 poena razlike, a na odmor se otišlo pri rezultatu 48-30 u korist "Ozija".

Foto: fiba.com

U prvom poluvremenu su Australijanci za tri šutirali čak 50% (8/16), dok je Litvanija koja po tradiciji zasniva igru na dobrim šuterima spolja imala samo jednu pogođenu trojku iz šest pokušaja. Litvanici su u prvih 20 minuta uspeli da imaju i 13 izgubljenih lopti.

Pokušali su Litvanci da se vrate u meč preko Jonasa Mačiulisa. Postigao je dve trojke krilni košarkaš Reala i tako smanjio na minus 14, ali je to bio poslednji pravi trzaj Litvanije.

Mačiulis je potom sakupio četiri lične greške, preselio se zbog toga na klupu, a izabranici Andreja Limanisa nisu puštali gas, već se u poslednji kvartal otišlo sa rezultatom 70-43 u korist Australije.

Interesantno je da je Litvanija na Igrama 1996. i 2000. u meču za bronzu pobeđivala upravo Australiju, te se može reći da su se "Kenguri" sada osvetili.

Nešto posle 3 sata iza ponoći nas očekuje i duel Srbije i Hrvatske, a pobednik duela između "Orlova" i naših zapadnih komšija će na megdan upravo selekciji Australije.

Foto: fiba.com

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.