Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Okt.2015, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Bez koordinacija operacija sa Rusijom u Siriji

SAD neće koordinisati svoje operacije u Siriji sa Rusijom sve dok Moskva bude podržavala sirijskog predsednika Bašara Al Asada i ne da garancije za bezbednost američkim pilotima angažovanim na tom području, saopštila je portparol Ministarstva odbrane za američku vojsku, potpukovnik Mišel Baldanza.

Moskva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je 30. septembra otpočela precizne vazdušne napade na ciljeve "Islamske države" u Siriji, nakon što je Asad zatražio da se Rusija uključi u rešavanje sukoba.

Koalicija pod vođstvom SAD započela je prošle godine bombardovanje pozicija "Islamske države".

Vašington optužuje Moskvu da podržava sirijsku administraciju na čelu sa Asadom i da napada vladine opozicione snage umesto pozicija militanata "Islamske države".

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: "Nema podrške Rusima u SIriji"

Izvor: OkRadio.rs, 06.Okt.2015

SAD neće koordinisati svoje operacije u Siriji sa Rusijom sve dok Moskva bude podržavala sirijskog predsednika Bašara Al Asada i dok ne bude dala garancije za bezbednost američkim pilotima angažovanim na tom području, saopštila je portparol Ministarstva odbrane za američku vojsku, potpukovnik...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.