Rusi otvorili nekoliko humanitarnih koridora u Siriji

Izvor: B92, 30.Jul.2016, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi otvorili nekoliko humanitarnih koridora u Siriji

Moskva -- Ruska vojska, koja je saveznik vlasti u Damasku, saopštila je da je otvorila dodatna četiri humanitarna koridora oko opkoljenog grada Alepa, na severu Sirije.

Oni su otvoreni pored tri postojeća preko kojih je pobeglo oko 170 civila i predalo se 70 boraca.

"Dodatna četiri humanitarna koridora otvorena su na izlazu grada", izjavio je ruski general Sergej Čarkov.

Ruska vojska navela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u četvrtak da pokreće veliku humanitarnu operaciju sa sirijskim snagama koje su opkolile Alep na severu Sirije.Čarkov je rekao da je već upućeno oko 14 tona pomoći.

Oko 200.000 stanovnika Alepa živi pod opsadom od 17. jula i na meti je vazdušnih udara snaga lojalnih predsedniku Bašaru el Asadu i ruske avijacije.

Više od 280.000 ljudi poginulo je u petogodišnjem građanskom ratu u Siriji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruska vojska otvorila humanitarne koridore u Siriji

Izvor: N1 televizija, 30.Jul.2016

Ruska vojska, koja je saveznik vlasti u Damasku, saopštila je u subotu da je otvorila dodatna četiri humanitarna koridora oko opkoljenog grada Alepa, na severu Sirije, pored tri postojeća preko kojih je pobeglo oko 170 civila i predalo se 70 boraca..."Dodatna četiri humanitarna koridora otvorena...

Nastavak na N1 televizija...

Ruska i sirijska vojska otvaraju još četiri humanitarna koridora u Alepu

Izvor: Vostok.rs, 30.Jul.2016

 . Desetine civila i opkoljenih ekstremista je iskoristilo humanitarne koridore koje su uspostavili ruska i sirijska vojska u opkoljenom gradu Alepu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, dodajući da će se još četiri koridora uskoro otvoriti.. . . . Rusko-sirijska humanitarna akcija u Alepu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.