Mađarska: Rekordan broj migranata

Izvor: Blic, 27.Avg.2015, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska: Rekordan broj migranata

Mađarska policija je saopštila danas da je u ovoj zemlji u sredu registrovan 3.241 novi ilegalni migranat, što je najveća cifra zabeležena ove godine u jednom danu.

Najviše migranata je otkriveno na teritoriji Pogranične Županije Čongrad - čak 2.958, među kojima i 698 dece.

Najveći deo njih otkriven je u okolini naselja Reske, u blizini granice sa Srbijom, a uglavnom dolaze iz Sirije, Pakistana i Avganistana.

Svi oni predati su u nadležnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mađarskim imigracionim organima.

Talas migranata, sudeći po podacima nadležnih, prošao je kroz Suboticu jer je sinoć registrovano gotovo upola manje dolazaka u odnosu na prethodna dva dana kada dnevno stizalo više od 1.000 migranata.

Na subotičkoj autobuskoj stanici rečeno je da je juče tokom celog dana realizovano ukupno 18 polazaka iz Beograda za Suboticu, a većina migranata je nastavljala put dalje ka Kanjiži, ka kojoj su sa subotičke stanice realizovana 22 polaska.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Subotica

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rekordan broj migranata u Mađarskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2015

Mađarska policija je saopštila danas da je u Mađarskoj u sredu registrovan 3.241 novi ilegalni migrant, što je najveća cifra zabeležena ove godine u jednom danu...Najviše izbeglica otkriveno je na teritoriji Pogranične Županije Čongrad - čak 2.958, među kojima i 698 dece...Najveći deo njih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.