Isuviše talentovana za ovaj svet

Izvor: Politika, 25.Jul.2011, 01:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isuviše talentovana za ovaj svet

Ejmi je umrla od prekomerne doze narkotika, tvrde tabloidi, pred obdukciju tela pevačice koja će, kako je najavila londonska policija, biti obavljena danas

Dan posle smrti Ejmi Vajnhaus svetski mediji bave se uzrocima koji su britansku pevačicu „koštali života”, dva meseca pred 28. rođendan. Iako je londonska policija još u subotu uveče apelovala da se ne šire spekulacije o tome kako je umrla, kao i da se sačekaju rezultati obdukcije, engleski tabloidi „San” >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i „Dejli mejl”, kao i američki „Pipl” nastavljaju da tvrde da je ona preminula od prekomerne doze narkotika. Ona je, navodno, veče uoči smrti uzela „koktel droga”, a konzumirala je i velike količine alkohola. Želela je „nešto jako”, navodi neimenovani izvor, i nabavila je kokain, ekstazi, heroin, jak anestetik ketmin... To se sve dešavalo oko 22.30 u petak kada je, po svedočenjima nekih očevidaca, od dobro poznatog dilera u Kemdenu nabavila narkotike. Zatim je napravila žurku u svom domu, koja je trajala do ranih jutarnjih sati u subotu.

A navodno se u petak, tokom dana, pre tih trenutaka koji će je odvesti u smrt, videla i sa svojom majkom Dženis. Slomljena majka, koja ju je posetila, izjavila je kako je znala „da je samo pitanje trenutka kada će umreti, jer je bila 'gotova'”.

Otac Mič Vajnhaus, sa kojim je bila veoma bliska, u trenutku smrti ćerke bio je u Njujorku, gde je večeras trebalo da održi koncert u čuvenom klubu „Blu nout”. Međutim, čim je saznao za smrt odmah se vratio u London. „Ovo nije moguće. Potpuno sam slomljen”, bila je prva reakcija Miča.

Još uvek nije jasno ko je pozvao hitnu pomoć u popodnevnim časovima u subotu. Prema nekim informacijama, njen telohranitelj Rej Grejndž je otkrio beživotno telo i alarmirao hitnu pomoć, koja je stigla nešto pre 16 časova po engleskom vremenu i mogla samo da konstatuje smrt, nakon čega je pozvana policija.

S obzirom da je Ejmi iz jevrejske porodice, po njihovim običajima sahrana treba da se obavi odmah posle smrti. Budući da obdukcija još nije urađena, to se nije dogodilo. Londonska Metropoliten policija izdala je juče saopštenje u kome se kaže da bi obdukcija trebalo da se obavi danas, u jutarnjim časovima.

Predstavnik za štampu Vajnhausove rekao je da će se porodica oglasiti „kada bude bio trenutak” , a juče je Ejmin menadžment saopštio da „još uvek pokušavaju da se suoče sa smrću neverovatne umetnice i talenta”.

Kako je vest o smrti Vajnhausove objavljena, tako su ispred njenog doma u Kemdenu počeli da se skupljaju obožavaoci i da ostavljaju cveće, poruke kako je „nikad neće zaboraviti”, slike iz svih perioda njene karijere i da pale sveće. Ispred njene kuće viđen je i njen dečko, režiser Reg Trevis, kao i najbliži prijatelji koji su ridali. Obožavaoci i poštovaoci i juče su se skupili na istom mestu, a jedna od poruka koja se mogla pročitati bila je: „Isuviše krhka, isuviše lepa, isuviše talentovana za ovaj svet”.

J. Koprivica

--------------------------------------------------------------------------

Mobi: Da sam samo mogao da joj pomognem u Srbiji

Američki muzičar Mobi, koji je 18. juna u Beogradu nastupio posle Ejmi Vajnhaus, i koji je i tada, posle njenog debakla na Kalemegdanu, što se ispostavlja kao poslednji koncert u karijeri, na Tviter postavljao komentare u kojima brine o njenom mentalnom stanju, juče je napisao: „Tako tužno i nepotrebno. Da sam samo mogao da joj pomognem Ejmi posle koncerta u Srbiji. Žao mi je”.

Roni Vud iz „Rolingstonsa”, koji je subotnji nastup u Londonu posvetio Vajnhausovoj, izjavio je da je izgubio „velikog prijatelja”.

Tuga i na društvenim mrežama

Vest o smrti Ejmi Vajnhaus izazvala je nevericu širom sveta. Društvene mreže su prepune komentara njenih obožavalaca i poštovalaca, i svi su složni u oceni da je svet izgubio retko talentovanu umetnicu, nestvarno sjajan vokal i impresivnu autorku.

Britanski producent i muzičar Mark Ronson, koji je koproducirao Ejmin hit album „Back To Black”, napisao je na Tviteru: „Ona je bila moja srodna duša i sestra. Ovo je jedan od najtužnijih dana u mom životu”.

„Ne mogu da dišem i toliko plačem jer sam izgubila jednog od najboljih prijatelja”, napisala je Keli Ozborn na Tviteru, a pevačica Lili Alen: „Ovo je više nego tužno. Bila je izgubljena duša i neka počiva u miru”. Fudbaler Rio Ferdinand smatra da je ona bila „pravi talenat i da je strašno što je završila na ovaj način”, a slavni kuvar Džejmi Oliver napisao je da je „sramota što smo izgubili Ejmi Vajnhaus”.

Gugl: Oko 26 miliona pretraga

Na ukucane pojmove „Ejmi Vajnhaus” i „smrt”, na internet pretraživaču Gugl za manje od 24 sata od objavljivanja vesti da je pevačica preminula, postoji više od 25.800.000 mogućih rezultata pretrage.

Sećanje umesto koncerta

U Beču je sinoć održano veče sećanja na pevačicu Ejmi Vajnhaus, umesto njenog koncerta u okviru festivala „Nove džez i bluz noći”, koji je otkazan odmah posle debakla u Beogradu. „Prisetili smo se na lepe trenutke s njom i slušali pesme sa njenog poslednjeg albuma”, izjavio je organizator festivala Evald Tatar agenciji APA.

R. S.

objavljeno: 25.07.2011.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sahrana Ejmi u utorak, mesto tajna

Izvor: B92, 25.Jul.2011

London -- Autopsijom posmrtnih ostataka Ejmi Vajnhaus nije utvrđen uzrok smrti, potrebni toksikološki testovi koji će trajati 2-4 sedmice. Sahrana u utorak, mesto tajna...Britanska pevačica Ejmi Vajnhaus biće sahranjena u prisustvu porodice i bliskih prijatelja, ali mesto i tačno vreme održavanja...

Nastavak na B92...

Predozirala se zbog nesrećne ljubavi: Ejmi Vajnhaus se ubila zbog dečka?

Izvor: Scandal.rs, 25.Jul.2011

Pop diva Ejmi Vajnhaus, koju je mrtvu u stanu u subotu pronašla kućna pomoćnica, viđena je u petak uveče, negde posle 22.30, kako od dilera kupuje opijatsku bombu, piše engleski Pipl. U pitanju je koktel heroina, kokaina, ekstazija i ketamina. Spekuliše se da je ova mešavina dovela do smrti pevačice,...

Nastavak na Scandal.rs...

Bez narkotika i oproštajnih poruka u kući

Izvor: Politika, 26.Jul.2011, 00:48

Poslednji kontakt sa Ejmi Vajnhaus imao je njen telohranitelj šest sati pre nego što ju je pronašao u krevetu bez daha..U Kemdenu, u domu pevačice Ejmi Vajnhaus, koja je preminula u subotu, nisu pronađeni nikakvi tragove narkotika, izveštavaju svetski mediji, a „Miror” piše da u kući nije...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.