Izvor: N1 televizija, 21.Feb.2017, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varadi: Pratio sam suđenje Mladiću, ništa novo za reviziju

Pravnik zastupnik Srbije u prvobitnoj tužbi BiH, Tibor Varadi, komentariše kako je pratio završne reči u slučaju Ratka Mladića, ali da nije uočio ništa novo na šta bi se BiH mogla pozvati u reviziji tužbe protiv Srbije.

Izvor: N1

Posebno je pitanje ukoliko Međunarodni sud pravde i prihvati zahtev BiH, da li će se ovo voditi kao novi postupak, što bi trebalo značiti i obnavljanje punomoći >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << aktuelnom agentu Sakibu Softiću.

"Bitno je i to da bi to trebalo da bude činjenica koja bi vezala Srbiju za genocid. A sud je utvrdio genocid u Srebrenici. To bi trebalo da bude neka činjenica koja vezuje Srbiju za genocid u Srebrenici. Da li tako nešto postoji meni nije verovatno, ali ne mogu da isključim jer ne znam o kojim je činjenicama reč", rekao je Varadi.

Do kraja sedmice pravni tim Bosne i Hercegovine na čelu sa Sakibom Softićem trebao bi da uputi zahtev za reviziju presude Međunarodnog suda pravde.

"Sigurno će nove činjenice se izvlačiti iz završne reči tužioca u suđenju Ratku Mladiću koje je u decembru završeno. Još uvek se transkripti rade tih završnih reči tužioca, a tu je masa novih dokaza, novih činjenica, novih dokumenata, a nije još ni prošlo dva meseca, znači sve će se to moći iskoristiti", kaže Emir Zlatar, član Fonadacije Pravda za BiH, koja velikim delom finansira pravni tim.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.