18 godina od tragične pogibije: Zapušten grob princeze Dajane

Izvor: Blic, 02.Sep.2015, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

18 godina od tragične pogibije: Zapušten grob princeze Dajane

Majka prinčeva Vilijama i Harija izgubila je život u saobraćajnoj nesreći u Parizu 31. avgusta 1997. godine.

Juče je obeleženo 18 godina od smrti princeze Dajane. Ona je sahranjena na imanju Altorp u Northemptonširu, gde je postavljen i spomenik. Britanski mediji pišu da je grobno mesto sada zapušteno, okruženo žbunjem i drvećem, te da mahovina raste po spomeniku.

Dajanin lični kuvar zamolio je one koji održavaju imanje da sa groba uklone vegetaciju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << te da tako dokažu da su zaista želeli da ona tu počiva, a ne samo zarad novca.

- Obližnje jezero je prepuno mulja, i svuda je obraslo žbunje, koje izgleda kao da nije sečeno još otkad je ona sahranjena na ostrvu. To ne priliči spomeniku najfotografisanije žene na svetu - rekao je Daren Mekgrejdi.

Ovo poznato imanje bilo je dom ledi Dajane pre nego što se udala za princa Čarlsa 1981, kada je imala samo 21 godinu. Sa imanja su poručili da svi spomenici i statue vremenom postaju deo okruženja, umesto da se ribaju i čiste.
Pogledaj vesti o: Princeza Dajana,   Pariz

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.