Marin Le Pen bi postavila suverenistu Nikolu Dipon-Enjana za premijera

Izvor: Blic, 29.Apr.2017, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marin Le Pen bi postavila suverenistu Nikolu Dipon-Enjana za premijera

Osam dana uoči drugog kruga predsedničkih izbora u Francuskoj, kandidatkinja ekstremne desnice Marin Le Pen je rekla da bi kao premijera u slučaju pobede postavila suverenistu Nikolu Dipon-Enjana koji je bio kandidat u prvom krugu izbora.

Dipon-Enjan koji je bio šesti u prvom krugu s 4,7 odsto glasova, vodi malu suverenističku stranku "Ustani Francuska" (Debout La France) i danas je postigao dogovor >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << s Marin Le Pen da će je podržati u drugom krugu izbora.

Defeated right-wing candidate Nicolas Dupont-Aignan has endorsed Marine Le Pen for French president https://t.co/P7Is5xmQ5P pic.twitter.com/3Xq8Ie3XKQ

Marin Le Pen i Dipon-Enjan imaju slične programe o izlasku iz zone evra.

Prema poslednjim anketama, smanjuje se razlika između Marin Le Pen i kandidata centra Emanuela Makrona.

Za Marin Le Pen bi 7. maja glasalo 41 odsto glasova a za Makrona 59 odsto.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.