Vučić da zaštiti Jankovića

Izvor: Akter, 24.Apr.2015, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić da zaštiti Jankovića

Svako ko ima stav i u jednom trenutku se ne dopadne nekom funkcioneru SNS može biti satanizovan i socijalno uništen, upozorio je Pajtić

Tužna je činjenica da je Srbija jedina država u Evropi u kojoj građani moraju da štite zaštitnika građana, jer to nije njihov, nego posao vlasti, koja mora da štiti i unapređuje tu instituciju, izjavio je danas lider Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić.

On je posle sednice vlade u senci DS, na čijem je čelu, zatražio >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << od premijera Srbije Aleksandra Vučića da zaštiti Sašu Jankovića i da konflikte unutar Srpske napredne stranke oko kandidature za predsednika Republike ne preliva na srpsko društvo.

Pajtić je objasnio da Vučić, iz tog razloga, ne sme da Jankovića proglašava za kandidata opozicije za predsednika Srbije i da "jednom shvati da je uloga nezavisnih

institucija da iznose kritike i sugestije, i da imaju kičmu i integritet".

Ako to ne shvati, teško da je evoluirao od radikala iz devedesetih u političara evropskog formata, konstatovao je Pajtić.

On je naglasio da je u poslednje tri godine svako u Srbiji sa stavom koji nije u skladu sa Vučićevim bio proglašavan kriminalcem, a da sada "vidimo nove tendencije - da

zaštitnik građana biva proglašen ubicom u tabloidima".

Pajtić je zatražio od intelektualaca u srpskom društvu da se "više uključe u osvajanje slobode" i da budu svesni da u jednom trenutku mogu doći na udar vlasti zbog toga "što u državi Srbiji više ne postoji sistem i vladavina prava, nego vladavina jednog čoveka.

Svako ko ima stav i u jednom trenutku se ne dopadne nekom funkcioneru SNS može biti satanizovan i socijalno uništen, upozorio je on.

Lider DS je pozvao sve građane koji su protiv vladavine straha, neznanja i laži, da dođu na sutrašnji miting na beogradskom Trgu Republike, a od međunarodnih institucija je zatražio da prekinu sa ćutanjem i "shvate da ćutanjem neće rešiti problem, koji time može biti samo veći".
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Kandidatura Srbije

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Opozicioni čelnici za Danas: Zaštitnik nije naš predsednički kandidat

Izvor: Danas, 25.Apr.2015, 10:30

Predstavnici Demokratske stranke i Socijaldemokratske stranke negiraju za Danas tvrdnje premijera Aleksandra Vučića da neke opozicione partije spremaju Sašu Jankovića, zaštitnika građana za predsedničkog kandidata na sledećim izborima. S druge strane, predstavnik Saveza vojvođanskih Mađara...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.