Tadić se sastao sa francuskim premijerom

Izvor: Politika, 07.Apr.2011, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić se sastao sa francuskim premijerom

Premijer Francuske Fransoa Fijon primio je popodne predsednika Srbije Borisa Tadića, koji boravi u trodnevnoj zvaničnoj poseti Francuskoj.

Premijer Fijon i predsednik Srbije sastali su se u Palati Matinjon, a prilikom svečanog dočeka srpskog predsednika je pozdravila počasna garda.

Tadić će se nakon razgovora obratiti medijima, a za kasnije večeras predviđeno je njegov susret sa francuskim privrednicima >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << koji posluju u Srbiji.

Kandidatura i datum pregovora bili bi politička prekretnica

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u Parizu da bi dobijanje statusa kandidata i datuma početka pregovora Srbije sa Evropskom unijom predstavljali političku prekretnicu za našu zemlju.

„Posle dobijanja statusa kandidata biće kud i kamo lakše implementirati reforme, jer ćemo tada imati potpuno drugačiju političku atmosferu u Srbiji i regionu kao i veće šanse za investicije i podizanje životnog standarda”, naglasio je Tadić u izjavi novinarima posle serije razgovora sa francuskim državnim zvaničnicima, uključujući premijera Fransoa Fijona.

Tadić je istakao da naišao na veliko razumevanje zvaničnog Pariza po pitanju evropskih integracija Srbije.

Srpski predsednik je pozvao francuskog premijera da sa privrednicima poseti Srbiju, istakavši u izjavi novinarima posle razgovora sa Fijonom u Palati Matinjon da je bilo reči o saradnji dve zemlje u građevinskoj industrij,i infrastrukturnim projektima, kao i u domenu energetike i zelenih i novih tehnologija.

Potpisan Sporazum o bilateralnoj saradnji u oblasti odbrane

Ministri odbrane Srbije i Francuske, Dragan Šutanovac i Žerar Longe, potpisali su u Parizu Sporazum o bilateralnoj saradnji u oblasti odbrane.

Sporazumom je predviđeno unapređenje saradnje ministarstava odbrane dve zemlje u oblasti školovanja, vojno-ekonomske i vojno-tehničke saradnje i razmene oficira-stručnih saradnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Šutanovac je naglasio da je ovo značajan momenat za Srbiju da u okviru partnerstva sa Francuskom istovremno zaključi i sporazum o pitanjima odbrane, čime se još više učvršćuju tradicionalno dobri bilateralni odnosi dve vojske.

Na osnovu sporazuma biće omogućeno da oficiri Vojske Srbije nastave staru tradiciju srpske vojske i školuju se u najprestižnijim vojnim školama, kakva je francuski „Sen Sir”, navodi se u saopštenju.

Longe sa saglasio sa ovim stavom i naglasio da i na ovaj način Francuska podržava Srbiju u njenom procesu reformi i evropskih integracija.

Današnji sastanak Šutanovca i Longea održan je u okviru posete predsednika Srbije Borisa Tadića Francuskoj, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

Tanjug

objavljeno: 07.04.2011
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Kandidatura i datum pregovora bili bi politička prekretnica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2011

PARIZ -..Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Parizu da bi dobijanje statusa kandidata i datuma početka pregovora Srbije sa Evropskom unijom predstavljali političku prekretnicu za našu zemlju..."Posle dobijanja statusa kandidata biće kud i kamo lakše implementirati reforme, jer ćemo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"Status kandidata je prekretnica Srbije"

Izvor: Vesti-online.com, 07.Apr.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Parizu da bi dobijanje statusa kandidata i datuma početka pregovora Srbije sa Evropskom unijom predstavljali političku prekretnicu za našu zemlju. "Posle dobijanja statusa kandidata biće kud i kamo lakše implementirati reforme, jer ćemo tada imati...

Nastavak na Vesti-online.com...

Tadić: Strateško partnerstvo znači saradnju ali i obaveze

Izvor: Studio B, 08.Apr.2011, 13:25

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da strateško partnerstvo sa Francuskom podrazumeva saradnju u više oblasti, ali i obavezu Srbije da završi reforme...Posle toga, kako je dodao, srpski predsednik očekuje jasnu podršku Francuske za dobijanje statusa kandidata i datuma za početak pregovora...

Nastavak na Studio B...

Tadić sa Sarkozijem: Srbija brže u EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2011

PARIZ -..Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas, nakon susreta sa šefom francuske države Nikolom Sarkozijem, da poseta Francuskoj predstavlja prekretnicu u odnosima Beograda i Pariza i tačku posle koje učlanjenje Srbije u Evropsku uniju može da ide mnogo brze...Tadić je rekao da očekuje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Tadić: Strateško partnerstvo znači saradnju ali i obaveze

Izvor: EMportal, 08.Apr.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da strateško partnerstvo sa Francuskom podrazumeva saradnju u više oblasti, ali i obavezu Srbije da završi reforme nakon čega, kako je dodao, očekuje jasnu podršku Francuske za dobijanje statusa kandidata i datuma za početak pregovora sa Evropskom...

Nastavak na EMportal...

Strateško partnerstvo podrazumeva i obaveze

Izvor: Beta, 08.Apr.2011

PARIZ, 8. aprila 2011. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u petak da strateško partnerstvo sa Francuskom podrazumeva saradnju u više oblasti, ali i obavezu Srbije da završi reforme nakon čega, kako je dodao, očekuje jasnu podršku Francuske za dobijanje statusa kandidata i datuma...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.