Sudije: Ne sužavati ovlašćenja Zaštitniku

Izvor: Blic, 29.Jan.2012, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudije: Ne sužavati ovlašćenja Zaštitniku

Društvo sudija Srbije najoštrije osuđuje pokušaje vlasti da se Zaštitniku građana umanje ovlašćenja i materijalne garancije njegove samostalnosti izmenama zakona koje najavljuje Ministarstvo pravde, saopšteno je iz Društva sudija.

"Zaštitnik građana jedna je od retkih institucija u Srbiji koja stručno, savesno i sa integritetom obavlja svoju ustavnu funkciju", kaže se u saoopštenju.

Ombudsman je, smatra Društvo sudija, uspeo da izgradi nezavisnu i profesionalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << instituciju koja predstavlja jednu od retkih brana kršenju ljudskih prava i neprofesionalnom radu državne uprave u Srbiji.

"Sužavanje ovlašćenja Zaštitnika građana koje Ministarstvo pravde predlaže Vladi bi predstavljalo protivustavno snižavanje nivoa dostignutih ljudskih prava i još jednu jasnu poruku da će biti kažnjen svako ko se zalaže za vladavinu prava u Srbiji", upozorava se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Ne sužavati ovlašćenja ombudsmanu"

Izvor: Radio 021, 29.Jan.2012

Društvo sudija Srbije najoštrije osuđuje pokušaje vlasti da se Zaštitniku građana umanje ovlašćenja i materijalne garancije njegove samostalnosti, izmenama zakona koje najavljuje Ministarstvo pravde, saopšteno je iz Društva sudija.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.