Stevanović: URS će osvojiti više od 10 odsto glasova

Izvor: S media, 21.Nov.2011, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stevanović: URS će osvojiti više od 10 odsto glasova

Gradonačelčnik Kragujevca, lider "Zajedni za Šumadiju" i zamenik predsednika Ujedinjenih regiona Srbije (URS)Veroljub Stevanović očekuje na lokalnim izborima apsolutnu pobedu i najavljuje da će URS na parlamentarnim izborima iznenaditi sve osvojenim glasovima.

URS: Nećemo foteljaše!

SPO i Dinkić drmaju Vladu

Dinkić: Posle izbora potrebna nova >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << politika (VIDEO, FOTO)

Stevanović u intervjuu Novostima kaće da će Kragujevac po razvijenosti biti drugi grad, odmah iza Beograda.

Kada očekujete da budu održani izbori?

- Voleo bih da budu na Đurđevdan, jer je to Dan Kragujevca. Izbore čekamo mirno, imamo rezultate koje će građani znati da poštuju.

Kakav rezultat očekujete na izborima?

- Sve ćemo da iznenadimo, a naročito ćemo iznenaditi stranke koje same sebe zovu velikim. Osvojićemo više od 10 odsto glasova, a oni koji pričaju da nećemo preći cenzus vode prljavu kampanju protiv nas. Puna "Arena" je najbolji odgovor. Imamo očigledne rezultate koje građani vide, a način na koji smo se organizovali garantuje da ćemo dopreti do svih birača i objasniti im šta smo postigli do sada i za šta ćemo se boriti.

Ukoliko osvojite toliko glasova, možda ćete biti "jezičak na vagi" prilikom formiranja vlade. Koje biste uslove imali, da li biste tražili da Dinkić bude premijer?

- Dinkić treba da bude premijer, ali o tome odlučuju građani. Želimo da dobijemo dovoljan broj glasova da zaradimo mesto premijera, a ne da nam ga neko nudi. Srbiji su potrebni energični, harizmatični, vredni ljudi. Evo, na primer, Nebojša Čović. On se povukao iz politike, a spada u političare kakvi su nam potrebni.

Dinkić oštro kritikuje premijera Mirka Cvetkovića. Delite li mišljenje da je Cvetković kriv za loše stanje u državi?

- Da. Na čelu Vlade treba da bude čovek koji ima autoritet. Da bude kapiten tima i da se poštuje ono što on kaže. To s Cvetkovićem nije slučaj. Resori u Vladi su stranački feudi koje premijer ne može da drži pod kontrolom. Nema jedinstva.

Vidite li sebe kao ministra u budućoj vladi?

- Ne. Mene to ne zanima. Želja mi je da budem ovo što sam i sada - gradonačelnik Kragujevca, od koga želim da napravim grad budućnosti. Kragujevac treba da bude prestonica Srbije, a Beograd glavni grad. To sam pokrenuo i to ću isterati do kraja. Manji gradovi iz naše okoline treba da budu u sastavu Kragujevca. Nameravam da od njega napravim regionalni centar, da bude odmah iza Beograda po razvijenosti. Decentralizacija vlasti je neophodna. Šta bi smetalo da se neka ministarstva izmeste van Beograda? Da resor poljoprivrede bude u Novom Sadu, a turizma u Vrnjačkoj Banji. Moramo razvijati i unutrašnjost.

U kom sastavu ćete izaći na lokalne izbore? Vi ćete se opet kandidovati za gradonačelnika?

- Da. Vodiću listu "Veroljub Verko Stevanović - Zajedno za Kragujevac URS (ŽŠ, G 17 plus)". Očekujem apsolutnu pobedu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stevanović: Hoćemo mesto premijera

Izvor: B92, 21.Nov.2011

Beograd -- URS će sve iznenaditi na izborima, a Mlađan Dinkić treba da bude premijer, izjavio je gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović...Stevanović, lider "Zajedno za Šumadiju"i zamenik predsednika URS-a, je za Novosti rekao da lider URS Mlađan Dinkić treba da bude premijer, "ali da o...

Nastavak na B92...

Verko: Dinkića za premijera

Izvor: Mondo, 21.Nov.2011

Gradonačelnik Kragujevca, lider "Zajedno za Šumadiju" i zamenik predsednika URS Veroljub Stevanović izjavio je da će ta stranka sve iznenaditi na izborima i da lider URS Mlađan Dinkić treba da bude premijer.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.