Sirija: Vael al-Halaki ponovo premijer

Izvor: Akter, 10.Avg.2014, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Vael al-Halaki ponovo premijer

Sirijski predsednik Bašar al-Asad ponovo je imenovao Vaela al-Halakija za premijera i od njega zatražio da formira vladu, javili su danas državni sirijski mediji

Halaki je postavljen za premijera 2012. godine nakon što je njegov prethodnik Rijad Hidžab napustio Siriju da bi se pridružio opoziciji, podsetila je agencija Rojters.

Kako navode sirijski mediji, Asad je objavio dekret prema kom Halaki >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << treba da formira novu vladu.

Halaki je prošle godine preživeo bombaški napad na konvoj u kom se nalazio.

Asad je 16. jula položio zakletvu za novi sedmogodišnji mandat u ratom razorenoj zemlji, posle pobede na predsedničkim izborima 3. juna.

Posle inaguracije, vlada je podnela ostavku.

Kako navodi britanska agencija, idući stopama svog oca i prethodnika Hafeza, koji je čvrstom rukom vladao Sirijom 30 godina, Asad ignoriše zapadne pozive na njegovo svrgavanje i odbija da se povuče, iako je veliki broj zemalja i organizacija priznao opoziciju kao legitimnog predstavnika sirijskog naroda.

Demonstracije protiv Asadove vlasti počeli su pre tri godine, a zatim prerasle u građanski rat u kome je poginulo najmanje 170.000 ljudi.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vael el Halki ponovo premijer Sirije

Izvor: RTS, 10.Avg.2014

Sirijski predsednik Bašar el Asad ponovo je imenovao Vaela el Halkija za premijera i od njega zatražio da formira vladu, javili su državni sirijski mediji...Halki je postavljen za premijera 2012. godine nakon što je njegov prethodnik Rijad Hidžab napustio Siriju da bi se pridružio opoziciji, podsetila...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.