Savet bezbednosti UN 8. februara o Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2012, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet bezbednosti UN 8. februara o Kosovu

NJUJORK -

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održaće 8. februara sednicu na kojoj će biti predstavljen redovan tromesečni izveštaj generalnog sekretara UN Ban Ki-muna o stanju na Kosovu i Metohiji, rečeno je Tanjugu u Misiji Srbije pri UN.

Poslednju sednicu SB UN na kojoj je bilo reči o Kosovu, krajem novembra, obeležila je oštra diskusija između predstavnika SAD, Velike Britanije, Francuske i Nemačke, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << s jedne strane, koje su tada pozvale na momentalno uklanjanje barikada na severu Kosova, i predstavnika Rusije i Kine, s druge strane, koji su istakli potrebu poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je tom prilikom u Njujorku da će Srbija nastaviti da poziva na mir i bezbednost i založio se za dijalog kao rešenje problema.

Jeremić se osvrnuo i na termin "paralelne institucije", kako su neki od učesnika na sednici SB UN nazvali srpske institucije na severu Kosova, rekavši da to nisu paralelne već jedine institucije na tim prostorima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SB UN 8. februara o Kosovu

Izvor: B92, 26.Jan.2012

Njujork -- SB UN održaće 8. februara sednicu na kojoj će biti predstavljen redovan tromesečni izveštaj generalnog sekretara UN Ban Ki Muna o stanju na Kosovu i Metohiji..Poslednju sednicu SB UN na kojoj je bilo reči o Kosovu, krajem novembra, obeležila je oštra diskusija između predstavnika...

Nastavak na B92...

Savet bezbednosti: Sednica o stanju na Kosovu 8. februara

Izvor: Blic, 26.Jan.2012

NJUJORK - Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija održaće 8. februara sednicu na kojoj će biti predstavljen redovan tromesečni izveštaj generalnog sekretara UN Ban Ki-Muna o stanju na Kosovu i Metohiji, rečeno je Tanjugu u Misiji Srbije pri UN...Poslednju sednicu SB UN na kojoj je bilo reči o Kosovu,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.