SAD odobrile viziranje, Egipat ne priznaje nove pasoše Kosova

Izvor: Blic, 04.Avg.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD odobrile viziranje, Egipat ne priznaje nove pasoše Kosova

Vlada Sjedinjenih Američkih Držva priznala je nove pasoše Kosova. Za razliku od SAD, zvanični Kairo doneo je danas odluku da ne prizna "pasoše takozvane države Kosovo".



"Sjedinjene Američke Države čestitaju Vladi Kosova na izdavanju prvog kosovskog pasoša, svečano uručenih 29. jula 2008. godine", navodi se u saopštenju ambasade SAD u Prištini.

SAD su zvanično priznale kosovski pasoš kao legitimnu putnu ispravu i od 1. avgusta odobrile viziranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tog dokumenta za sve koji žele da putuju u SAD, navodi se u saopštenju.

Putne isprave koje izdaje UNMIK takođe važe sve do isteka roka, kažu u američkoj ambasadi.

Jeremić: Egipat ne priznaje kosovske pasoše

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je, posle razgovora sa egipatskim kolegom Ahmedom Abdulom Geitom, da je zvanični Kairo danas doneo odluku da ne prizna "pasoše takozvane države Kosovo" i ponovio da ostaje nepromenjen stav te zemlje da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Jeremić je, u izjavi FoNetu posle susreta sa Geitom u Kairu, istakao da je odluka Egipta o nepriznavanju kosovskih pasoša u skladu sa dosadašnjom politikom te

države, koja je uticajna u arapskom svetu i u organizacijama čiji je član nastaviće da zastupa stav koji ima Srbija.

Jeremić je dobio uveravanja da će Egipat nastaviti među svojim partnerima u Arapskoj ligi, Pokretu nesvrstanih, Afričkoj ligi, kao i među islamskim zemljama, da propagira stav Srbije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada SAD priznala kosovske pasoše

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Avg.2008

PRIŠTINA - Vlada Sjedinjenih Američkih Država priznala je nove pasoše Kosova, saopšteno je danas iz Ambasade SAD u Prištini..."Sjedinjene Američke Države čestitaju Vladi Kosova na izdavanju prvih kosovskih pasoša, svečano uručenih 29. jula 2008. godine", navodi se u saopštenju...SAD...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.