Pančevo: Pozorište kapitalističke surovosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2015, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevo: Pozorište kapitalističke surovosti

Na sceni Kulturnog centra Pančeva, večeras u 20 časova biće odigran porodični igrokaz "Tata Arkan". Ulaz je slobodan.

Pozorište kapitalističke surovosti ispitije u današnjim okolnostim amogućnosti Brehtove ideje o tome da je jedina prava umetnost ona koja nije plaćena i koju rade umetnici koji nisu plaćeni, kaže se u najavi.

U današnjem kapaitalističkom društvu koje kontroliše i deli vreme na što manje jedinice, jedino što preostaje umetničkoj praksi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da vremenski ograniči period stvaranja. Da li je moguće za 48 sati napraviti pozorišnu predstavu u kojoj će učestvovati umetnici koji su spremni na borbu sa surovim zakonima materijalističko-kapitalističkog sistema?

Igrokaz je režirao Uroš Jovanović, a igraju Dragana Nedeljkov, Tamara Stanisavljev, Katarina Bahćuk, Sara Abci, Marija Subašić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.