POČEO MITING DS Na razglasu Bando crvena, prvi govornik Branislav Lečić

Izvor: Blic, 25.Apr.2015, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČEO MITING DS Na razglasu "Bando crvena", prvi govornik Branislav Lečić

Miting Demokratske stranke pod nazivom "Osvetli Srbiju" počeo je u 17.30 sati na beogradskom Trgu Republike. Posle mitinga, a biće organizovana protestna šetnja do Vlade Srbije.

Kako javlja naš reporter s lica mesta, na Trgu republike je postavljena bina sa koje se pusta muzika koja evocira mitinge devedesetih ("Bando crvena").

Miting je počeo govorom Branislava Lečića, koji je pročitao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "Pismo tati":

- Dokle ćemo da vaspitavamo vlast koja neće postati servis građana. Hajde, tata, malo odmori. Moraćeš da učiš - rekao je Lečić u ironičnom intoniranom pismu.

Pola sata pre očekivanog početka mitinga, na Trgu se već okupilo nekoliko hiljada građana, a autobusi sa pristalicama opozicije i dalje pristižu.

Tu su i funkcioneri DS Dragan Šutanovac, Aleksandra Jerkov, Balša Božović, kao i predstavnici sindikata. Nema vidljivog prisustva policije.

Na Trgu je zaustavljen saobraćaj.

Vreme je za #osvetliSrbiju pic.twitter.com/ymaPeSpoxG

Među okupljenima može da se vidi i reditelj Radoš Bajić.

- Bez dijaloga nema budućnosti Srbije. Razlog je da se vlasti pošalje poruka da ne budu bahati i osioni. Ovo je moja podrška drugačijem mišljenju i toleranciji. Zalažem se za konsenzus. Nije tačno da kod onih koji vrše vlast nema dobrih ljudi i ideja. Ali moraju odstraniti nadmenost i bahatost. Svuda je normalno da vlast i opozicija sarađuju o nacionalnim interesima - rekao je Bajić dodajući da nije član DS, ali da je došao kao građanin i deda.

Funkcioneri Demokratske stranke, gosti i prijatelji su u 16.45 časova krenuli zajedno iz prostorija Gradskog odbora DS na Terazijama.

Planirano je da se okupljenima obrate lideri opozicionih partija: DS, Zajedno za Srbiju, Nove stranke i Socijaldemokratske unije, kao i javne ličnosti koje ih podržavaju.

Predsednik DS Bojan Pajtić je, najavljujući skup, rekao da su zbog loše Vlade, Srbiji potrebni vanredni izbori i da je današnji miting korak u tom pravcu.

Pristalice i članovi opozicionih stranaka iz unutrašnjosti takođe su najavili organizovani dolazak u Beograd.

Protestna šetnja će se održati nakon skupa i ići će ulicama: Kolarčevom, Terazijama, Trg Nikole Pašića, Kneza Miloša i završiće se ispred zgrade Vlade u Nemanjinoj gde će okupljeni građani ostaviti poruke Vladi Republike Srbije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počeo miting DS

Izvor: Akter, 25.Apr.2015

Miting Demokratske stranke (DS) na Trgu Republike počeo je danas nešto pre 17.30 časova pod sloganom "Osvetli Srbiju"..Kako je planirano, učesnicima mitinga organizovanog protiv politike vlasti trebalo bi da se obrate lideri stranaka Zajedno za Srbiju Dušan Petrović, Nove stranke Zoran..Živković...

Nastavak na Akter...

BLOKADA TRGA: 7 hiljada građana na mitingu Demokratske stranke

Izvor: NaDlanu.com, 25.Apr.2015

Miting Demokratske stranke pod nazivom "Osvetli Srbiju" počeo je u 17 sati na beogradskom Trgu Republike. Posle mitinga, biće organizovana protestna šetnja do Vlade Srbije...Pola sata pre očekivanog početka mitinga, na Trgu se već okupilo 6-7 hiljada građana, a autobusi sa pristalicama opozicije...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.