Nova stranka: Vlast u Novom Sadu pokušala da namesti tender za zastave

Izvor: Blic, 09.Okt.2015, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova stranka: Vlast u Novom Sadu pokušala da namesti tender za zastave

Nova stranka optužila je danas gradsku vlast u Novom Sadu za pokušaj nameštanja tendera za državne zastave i saopštila da je Komisija za zaštitu prava ponuđača poništila javnu nabavku za zastave zbog, kako tvrdi ova stranka, "očiglednog pokušaja nameštanja tendera".

"Iz rešenja Komisije se jasno vidi da naručiocu nije bitno kakve će zastave dobiti, nego da prođe unapred izabrani ponuđač čije su poslovne karakteristike udenuli u tendersku dokumentaciju. Ovakav >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << način raspisivanja tendera je ustaljena praksa gradske vlasti", navodi se u saopštenju.

Nova stranka zatražila je od nadležnih institucija da kazne grad Novi Sad i gradonačelnika Miloša Vučevića.

Ta partija je optužila gradsku vlast i da na pojedinim gradskim institucijama drži okačene zastave Srbije koje su "u fronclama" i zatražila da budu kažnjeni na osnovu Zakona o izgledu i upotrebi grba i zastave.

U njemu piše da se grb i zastava Srbije ne smeju upotreblјavati ako su oštećeni ili su svojim izgledom nepodobni za upotrebu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova stranka: Pokušali da nameste tender za zastave

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2015

Nova stranka optužila je danas gradsku vlast u Novom Sadu za pokušaj nameštanja tendera za državne zastave i saopštila da je Komisija za zaštitu prava ponuđača poništila javnu nabavku za zastave "zbog očiglednog pokušaja nameštanja tendera"..."Iz rešenja Komisije se jasno vidi da naručiocu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.