NS: Novosadska vlast pokušala da namesti tender za zastave

Izvor: Press, 09.Okt.2015, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Novosadska vlast pokušala da namesti tender za zastave

Gradski odbor Nove stranke optužio je danas gradsku vlast u Novom Sadu za pokušaj nameštanja tendera za državne zastave.
          U saopštenju te stranke se navodi i da je Komisija za zaštitu prava ponuđača poništila javnu nabavku za zastave zbog, kako tvrde, "očiglednog pokušaja nameštanja tendera". "Iz rešenja Komisije se jasno vidi da naručiocu nije bitno kakve će zastave dobiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << , nego da prođe unapred izabrani ponuđač čije su poslovne karakteristike udenuli u tendersku dokumentaciju. Ovakav način raspisivanja tendera je ustaljena praksa gradske vlasti", tvrde u Novoj stranci Naime, oni gradskoj vlasti zameraju i nepoštovanje države Srbije i njenih simbola i navode da su "Novosađani ovih dana svedoci ne samo da su državne zastave oštećene, nego da su u fronclama". Novosadski odbor Nove stranke zatražio je od nadležnih institucija da kazne grad Novi Sad i gradonačelnika  Miloša Vučevića kako je to Zakonom o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne Republike Srbije predviđeno. 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.