09. oktobar  2015. 13.08  | Izvor: Beta

Nova stranka: Pokušali da nameste tender za zastave

NOVI SAD -

Nova stranka optužila je danas gradsku vlast u Novom Sadu za pokušaj nameštanja tendera za državne zastave i saopštila da je Komisija za zaštitu prava ponuđača poništila javnu nabavku za zastave "zbog očiglednog pokušaja nameštanja tendera".

"Iz rešenja Komisije se jasno vidi da naručiocu nije bitno kakve će zastave dobiti, nego da prođe unapred izabrani ponuđač čije su poslovne karakteristike udenuli u tendersku dokumentaciju. Ovakav način raspisivanja tendera je ustaljena praksa gradske vlasti", navodi se u saopštenju.

Nova stranka zatražila je od nadležnih institucija da kazne grad Novi Sad i gradonačelnika Miloša Vučevića.

Ta partija je optužila gradsku vlast i da na pojedinim gradskim institucijama drži okačene zastave Srbije koje su "u fronclama" i zatražila da budu kažnjeni na osnovu Zakona o izgledu i upotrebi grba i zastave, u kojem piše da se grb i zastava Srbije ne smeju upotreblјavati ako su oštećeni ili su svojim izgledom nepodobni za upotrebu.

Broj komentara: 2

Vojvodina  09. 10. 2015. | 13:39
Pa verovatno su Vucic i Nikolic i SNS hteli da stave zastave Arapskih Imirata !
Dejan  10. 10. 2015. | 09:31
Cime se bave ove stetocine.Ne znaju nista o ekonomiji I kako da zaposle ljude pa onda prozivaju druge stetocine I skrecu paznju naroda sa egzistencijalnih problema.Lustracija svih aktera na politickoj sceni od 90te jedini je spas za gradjane Srbije.