Lukšić: KAP neće ugroziti vladajuću koaliciju

Izvor: Blic, 07.Mar.2012, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukšić: KAP neće ugroziti vladajuću koaliciju

Premijer Crne Gore Igor Lukšić izjavio je danas da različita gledanja o privatizaciji Kombinata aluminijuma Podgorica neće ugroziti dalje funkcionisanje vladajuće koalicije.

Lukšić je rekao da izmedju Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije postoje određena različita gledišta na neke privatizacije u Crnoj Gori, ali su u pitanju razlike koje se mogu prevazići.

DPS i SDP su, dodao je Lukšić, u parlamentu postigle dogovor o platformi o daljoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sudbini KAP-a, što pokazuje da stranke vladajuće koalicije mogu pronaći zajedničku ekonomsku politiku.

Crnogorski parlament podržao je ranije, glasovima poslanika vladajuće koalicije, odluku vlade da preuzme dugove KAP-a, ali i zadužio izvršnu vlast da raskine ugovor sa ruskim partnerima u toj fabrici.

Vlada Crne Gore izdala je KAP-u, kojim upravlja CEAC na čijem je čelu ruski oligarh Oleg Deripaska, ukupno 132 milion evra vredne garancije.

Lukšić je novinarima, tokom boravka u Beranama, kazao da će uskoro organizovati novu rundu pregovora sa opozicijom vezano za ustavne promene u oblasti pravosudja. On smatra da promene u oblasti pravosudja ne treba vezati sa identitetskim pitanjima, na čemu insistira opozicija.

Za promenu Ustava Crne Gore u oblasti pravosuđa potrebna ja dvotrećinska većina u parlamentu, a opozicija je tu podršku uslovila vraćanjem trobojke i davanjem srpskoj jeziku status službenog u najvišem pravnom aktu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"KAP neće srušiti Vladu Crne Gore"

Izvor: B92, 07.Mar.2012

Podgorica -- Premijer Crne Gore Igor Lukšić kaže da različita gledanja o privatizaciji Kombinata aluminijuma Podgorica neće ugroziti funkcionisanje vladajuće koalicije...Lukšić je rekao da između Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP) postoje određena različita...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.