Lukašenko: Minsk i Moskva na NATO uvek reaguju kako treba

Izvor: Vostok.rs, 08.Jun.2016, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukašenko: Minsk i Moskva na NATO uvek reaguju kako treba

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko nazvao je adekvatnom reakciju Moskve i Minska na jačanje snaga NATO-a na granici sa Belorusijom. On je detaljno opisao zajedničke akcije jedinica ruskih i beloruskih oružanih snaga u slučaju početka sukoba.

Beloruski predsednik rekao je da i Rusija i Belorusija primećuju pojačavanje kontingenta NATO-a pored svojih granica i preduzimaju mere.

„Rusi često govore da se u blizini ruske granice razmeštaju novi kontingenti snaga NATO-a. Treba naglasiti da se to pre svega dešava u blizini naših, beloruskih granica. Mi to vidimo i bez dreke i buke preduzimamo adekvatne mere“, rekao je beloruski predsednik govoreći na sastanku sa šefovima delegacija koje učestvuju u XVI Zasedanju Saveta šefova najviših organa finansijske kontrole država-članica ZND.


Lukašenko je podsetio da Rusija i Belorusija imaju „zajednički odred oružanih snaga na zapadu, koji obezbeđuje bezbednost naše otadžbine — Belorusije i Rusije“.

„Osnovu ovog odreda čini beloruska vojska. U slučaju sukoba, on prvi stupaju u borbu i za kratko vreme ovde stižu odredi koncentrisani na zapadu Ruske Federacije“, objasnio je šef države.

On je naglasio da na Zapadu znaju za dogovor Minska i Moskve.

„Mi to ne skrivamo od naših zapadnih kolega, ni od partnera, ni od protivnika. Oni su savršeno svesni našeg sporazuma sa Rusijom“, dodao je Lukašenko.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Lukašenko preti NATO

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jun.2016

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko rekao je da njegova zemlja i Rusija imaju adekvatan odgovor na uvećanje snaga NATO-a na granici. On je zapretio podrobnim opisom protivdejstva belorusko-ruskih snaga u slučaju konflikta...Da podsetimo, NATO sprovodi velike manevre Anakonda 2016 u poljskoj...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.