LDP: Samo u vladu koja neće provocirati nove sukobe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jun.2012, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Samo u vladu koja neće provocirati nove sukobe

BEOGRAD -

Liberalno demokratska stranka saopštila je danas da ta stranka može samo u onu vladu koja neće provocirati nove sukobe.

Uz ocenu da je Srbija "skoro uništena zemlja, zbog stalnih sukoba s Evropom i regionom" , LDP poručuje da ta stranka može "samo u onu vladu koja neće provocirati nove sukobe podgrevanjem nacionalizma, relativizovanjem presuda međunarodnih sudova, opstrukcijom dogovora postignutih sa kosovskim Albancima i EU i novim podelama u Srbiji".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
U toj stranci smatraju da Srbija mora da dobije vladu koja će napustiti dosadašnji neuspešan privredni model, okrenuti se drugačijem sistemu vođenja i profesionalizaciji javnih preduzeća, budžetskoj disciplini, razvoju tržišta i konkurencije.

Prema oceni LDP, to jedino može da uradi vlada koja Srbiju efikasnije i brže vodi u procesu evropskih integracija i tako je transformiše u uspešnu i uređenu zemlju jakih institucija, vladavine prava, tržišne ekonomije i socijalne sigurnosti.

Kako se dodaje, politika vlade i njene vrednosti moraju biti potpuno drugačiji, između ostalog i zbog toga što je, smatra ta stranka, sve one principe na kojima LDP godinama insistira u međuvremenu život potvrdio, za razliku od parola vladajuće koalicije koje su demantovane na svakom koraku.

U stalnom osporavanju LDP-a ta stranka vidi samo "pokušaj da se odbrane lične pozicije i politika iz prethodne četiri godine, koje su Srbiju blokirale stvarajući od nje najsiromašnije društvo, sa najvećom stopom inflacije, nekontrolisanim zaduživanjem, ugroženim obrazovnim sistemom, penzionim i zdravstvenim fondovima koji su pred kolapsom".

"Vrhunski patriotizam je zaustaviti tu politiku u nastojanju da bude osnov i buduće vlade", navedeno je u saopštenju LDP-a.

Kako je naglašeno, politika izbegavanja dijaloga o ekonomskim reformama, nužnosti aranžmana sa MMF-om i "kosovskog tumaranja" ugrožava budućnost zemlje i mora biti u potpunosti zamenjena politikom evropske vlade koja će biti sposobna da uradi sve što dosadašnja vladajuća koalicija nije želela.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LDP: Samo u vladu koja neće provocirati nove sukobe

Izvor: S media, 11.Jun.2012

Liberalno demokratska partija saopštila je da da može da uđe samo u onu vladu koja neće provocirati nove sukobe podgrevanjem nacionalizma, relativizovanjem presuda međunarodnih sudova, opstrukcijom dogovora postignutih sa kosovskim Albancima i Evropskom unijom i novim podelama u Srbiji, kojima najodgovorniji...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.