Izvor: Blic, 31.Jul.2016, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati podigli spomenik atentatoru na jugoslovenskog ambasadora

Miro Bareššić, atentator na jugoslovenskog ambasadora u ŠŠvedskoj Vladimira Rolovića, dobio je spomenik u svom rodnom mestu Dragama u blizini Pakoštana, preneo je Jutarnji.hr.

I ovih dana, kada mu se pred rodnom kućom u Dragama priprema otkrivanje spomenika, u Hrvatskoj ima onih koji smatraju da je ubistvo Vladimira Rolovića 1971. godine bilo naprosto teroristički čin zbog kojeg je, uostalom, Barešić tada u ŠŠvedskoj i osuđen na kaznu doživotnog zatvora, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Jutarnji list.

Spomenik nosi ime “Pogled na Domovinu”, a njegovo otkrivanje biće 31. jula, prenosi portal Antena Zadar.

Bareššić je kao hrvatski vojnik poginuo 31. jula 1991. kod Benkovca, kako navodi "Slobodna Dalmacija", "pod nerazjaššnjenim okolnostima".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.