GENERAL KONDRATOV: Ukrajinci napadali Donjeck da bi pokušali da zauzmu Novoazovsk

Izvor: 011vodič.com, 05.Maj.2015, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GENERAL KONDRATOV: Ukrajinci napadali Donjeck da bi pokušali da zauzmu Novoazovsk

UKRAJINCI su iskoristili noć za napade ne samo na položaje armije Donjecke republike, nego i na graove i naselja.
Po tradiciji, prvo su počeli da tuku celu zonu između Donjecka i njegovog aerodroma. Nisu poštedeli ni Iverski manastir.
Ubrzo potom su iz pravca Đeržinska i varošica Šuni i Majorsk počeli da gađaju Gorlovku.
Treći talas napada je bio usmeren na naselja pod kontrolom boraca DNR između Mariupolja i Novoazovska.
Slično je – samo mnogo žešće >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << – bilo i prošle noći. Međutim, kako je otkrio komandant armije DNR (Republičke garde DNR), general Ivan Kondratov, napad na Donjeck, aerodrom i naselja Peski, Spartak i Jasinovata bio je – taktički manevar.
„Ukrajinska armija je ovim udarom htela da nas zavara. Glavni napad je bio prema Novoazovsku. Krenuli su iz Širokina. Sa 1.500 pešadinaca, uz podršku haubica D 30 i minobacača od 152 mm. Hteli su da se probiju prema Novoazovsku. Bilo ih je deset puta više nego naših, ali smo taj pokušaj prodora likvidirali. Protivnik je imao znatne gubitke”.
Predsednik parlamenta DNR (Narodng sovjeta DNR) Andrej Purgin upozorio je:
„Sve su ovo veoma loši signali. Svi su izgledi da se Ukrajina sprema za novi rat velikih razmera. Moguće je da smo na samom pragu veoma loših događaja”.
#fakti
The post GENERAL KONDRATOV: Ukrajinci napadali Donjeck da bi pokušali da zauzmu Novoazovsk appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.