FOM: Putinov izborni rejting ponovo porastao do rekordnih 76 odsto

Izvor: 011vodič.com, 25.Apr.2015, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOM: Putinov izborni rejting ponovo porastao do rekordnih 76 odsto

IZBORNI rejting predsednika Rusije Vladimira Putina porastao je u poređenju s prethodnim nedeljama i iznosi 76 odsto. O tome svedoče rezultati nedeljne ankete Fonda „Javno mnjenje” (FOM) koji su obavljeni 24. aprila na sajtu ove organizacije.
Krajem marta rejting ruskog predsednika je već iznosio rekordnih 76 odsto, ali je zatim, u prvim nedeljama aprila, 75 odsto ispitanika navelo da su spremni da glasaju za Putina ako bi izbori bili održani krajem nedelje. >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com <<
Pre godinu dana, prema rezultatima ankete FOM, izborni rejting aktuelnog predsednika Rusije iznosio je 64 odsto.
Za nedelju dana porastao je i broj onih koji apsolutno veruju predsedniku – sa 38 na 41 odsto. Broj onih koji su odgovorili „pre verujem nego ne verujem” se smanjio – sa 47 na 44 odsto. Nepromenjen je i broj onih koji „apsolutno ne veruju” Putinu – pet odsto, kao i onih koji mu „pre ne veruju nego veruju” – šest odsto.
Putinov rad pozitivno ocenjuje 84 odsto Rusa, dok se sedam odsto ispitanika s njima ne slaže.
Za lidera Liberalno-demokratske partije Rusije Vladimira Žirinovskog na predsedničkim izborima u ovom trenutku glasalo bi četiri odsto Rusa, za prvog čoveka Komunističke partije RF Genadija Zjuganova – tri odsto. Jedan odsto ispitanika bi glasao za biznismena Mihaila Prohorova, koji je učestvovao u izborima 2012. godine, isto toliko anketiranih je navelo ostale političare.
Za lidera „Pravedne Rusije” Sergeja Mironova na predsedničkim izborima glasalo bi 0%.
Na izbore ne bi izašlo osam odsto ispitanika. Još pet odsto anketiranih nije odgovorilo na to pitanje.
Anketa FOM je sprovedena 18-19. aprila u 64 federalne jedinice RF na uzorku od tri hiljade ispitanika.
#fakti
The post FOM: Putinov izborni rejting ponovo porastao do rekordnih 76 odsto appeared first on Politika.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Izbori

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Rekordni rejting Putina

Izvor: Vostok.rs, 25.Apr.2015

25.04.2015. -..Broj građana Rusije koji bi glasali za Vladimira Putina na sledećim predsedničkim izborima dostigao je rekordnih 76 odsto, pokazuju rezultati ankete Fonda za javno mnjenje...Poslednjih nedelja izborni rejting Putina kretao se oko 75 odsto...Rejting poverenja premijeru Dmitriju Medvedevu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.