Džudžević zamrzao poslaničku funkciju

Izvor: Blic, 14.Jul.2011, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džudžević zamrzao poslaničku funkciju

Narodni poslanik Bošnjačke liste i predsednik Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) u tehničkom mandatu Esad Džudžević, obavestio je predsednicu Skupštine Slavicu Đukić Dejanović da od danas više neće aktivno učestvovati u radu parlamenta.

"Obaveštavam vas da od danas više neću aktivno učestvovati u radu Narodne skupštine Republike Srbije i da kao narodni poslanik Bošnjačke demokratske stranke Sandžaka do daljeg zamrzavam svoj status poslanika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << parlamentarne većine", naveo je Džudžević u pismu predsednici parlamenta.

Kao razloge za takvu odluku, on je naveo da su nepoznati počionioci juče isekli sve četiri gume na njegovom službenom vozilu koje pripada BNV-u i koje koristi poslednjih devet godina.

Džudžević je naveo da se taj incident dogodio uprkos tome što je automobil bio vidno obeležen nalepnicom Narodne skupštine i zastavicom BNV-a.

"Ovakav čin smatram otvorenom pretnjom i odgovorom državnih vlasti na moje uporno traženje i insistiranje na poštovanju ustavnih i zakonskih prava i sloboda sandžačkih Bošnjaka u Srbiji", naveo je Džudžević.

On je podsetio da je o ovom problemu više puta govorio i pisao.

Sada ste, naveo je Džudžević, po Ustavu i zakonu obavezni da se brinete i štitite ljudska i manjinska prava svih gradjana, pa i sandžačkih Bošnjaka u Srbiji.

"Očekujem od vas da učinite sve što je u vašoj nadlježnosti da pripadnici bošnjačke nacionalne zajednice u Srbiji, nastave da ostvaruju svoja ustavna i zakonska prava, kao i da insistirate na otkrivanju i kažnjavanju nalogodavca i počinioca napada na moj integritet i sigurnost u Beogradu. Do tada, ja ću, kao narodni poslanik obavljati svoje zakonske obaveze i posvetiti se radu sa građanima na terenu u Sandžaku", rekao je Džudžević.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džudžević zamrznuo funkciju

Izvor: B92, 14.Jul.2011

Beograd -- Narodni poslanik Bošnjačke liste Esad Džudžević, kome su u sredu isečene gume na službenom automobilu, odlučio da više ne učestvuje aktivno u radu parlamenta...Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović tražila je danas od MUP i vlade da reše slučaj u kome je oštećen...

Nastavak na B92...

Džudžević zamrzao poslaničku funkciju nakon što su mu isjekli gume

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jul.2011

BEOGRAD - Poslanik Bošnjačke liste u Skupštini Srbije i predsjednik Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog veća u tehničkom mandatu Esad Džudžević, obavijestio je predsjednicu Skupštine Slavicu Đukić Dejanović da od danas više neće aktivno učestvovati u radu parlamenta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

DŽUDŽEVIĆ OPTUŽIO VRH VLASTI ZA ISECANJE GUMA

Izvor: Kurir, 14.Jul.2011

BEOGRAD - Poslanik Bošnjačke liste za evropsku Srbiju Esad Džudžević optužio je danas vrh državne vlasti da je naručio isecanje guma njegovog automobila, zbog čega je odlučio da zamrzne funkciju poslanika...Džudžević nije želeo da kaže ko je iz "najviše državne vlasti" naručio napad,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.