Džudžević zamrznuo funkciju

Izvor: B92, 14.Jul.2011, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džudžević zamrznuo funkciju

Beograd -- Narodni poslanik Bošnjačke liste Esad Džudžević, kome su u sredu isečene gume na službenom automobilu, odlučio da više ne učestvuje aktivno u radu parlamenta.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović tražila je danas od MUP i vlade da reše slučaj u kome je oštećen Džudževićev automobil.

Esad Džudžević sada više nije član vladajuće većine i kako je sam izjavio, više neće glasati za zakone Vlade Srbije. DS kao i predsednica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skupštine tvrde da u nije ugrožena vladajuća većina uu parlamentu.

"Obaveštavam vas da od danas više neću aktivno učestvovati u radu Narodne skupštine Republike Srbije i da do daljeg zamrzavam status poslanika parlamentarne većine", naveo je Džudžević.

Kao razloge za svoju odluku, Džudžević je naveo da su nepoznati počionioci juče isekli sve četiri gume na njegovom službenom vozilu koje pripada Bosanskom nacionalnom vijeću, čiji je on funkcioner, i koje koristi poslednjih devet godina.

Džudžević, koji je poslanik Bošnjačke liste i predsednik Izvršnog odbora Bošnjačkog nacionalnog veća, sumnja da su isecanje guma njegovog automobila "naručile najviše državne vlasti" i da na to gleda kao na njihov odgovor na pitanja koja postavlja poslednje dve godine, a tiču se zaustavljanja procesa ostvarivanja prava Bošnjaka.

"Ovo je pretnja i opomena. Ovo je profesionalno obavljen posao koji, kao i svugde u svetu, znači političku opomenu vlasniku automobila", rekao je Džudžević.

On je dodao da će ubuduće koristiti sva prava i obaveze koje ima kao poslanik, da će učestvovati samo u radu skupštinskih odbora i da će se posvetiti radu na terenu i komunikaciji sa građanima.

Džudžević je dodao da je to njegov lični stav i najavio da će njegova stranka, Bošnjačka demokratska stranka Sandžaka, za vikend odlučivati o, kako je rekao, ukupnom stavu prema tome.

Predsednica Skupštine je novinarima u Skupštini Srbije rekla da izražava žaljenje zbog "izuzetne neprijatnosti" koju je juče doživeo Džudžević i navela da ju je on obavestio da ima neprijatnosti zbog kojih je potreban veći stepen brige o njemu kao poslaniku Bošnjaka.

"Obavestio me je da će od svih svojih poslaničkih aktivnosti jedino imati kontakte sa građanima i da u drugim aktivnostima neće učestvovati", rekla je Đukić Dejanovićeva.

Ona je dodala da Džudžević nije danas učestvovao u glasanju.

"Za sada nisam bila u prilici da se sretnem i porazgovaram sa Džudževićem, a u pismu Vladi Srbije i Dačiću izrazila sam uvrenje da će nadležni vrlo brzo otkiriti počinioce tog nemilog događaja i da će preduzeti sve u skladu sa zakonom", kazala je predsednica parlamenta.

Ona je dodala i da odsustvo "jednog, dvoje ili troje poslanika nikada ne dovodi u problem glasanje za predloge vladajućih stranaka" i da

uvek ima 126 poslanika.

I potpredsednica DS Jelena Trivan kaže da izlazak poslanika Bošnjačke liste Esada Džudževića iz vladajuće koalicije ne može da ugrozi parlamentarnu većinu.

"To je pokazalo i današnje glasanje kome Džudžević nije prisustvovao, a usvojili smo više važnih zakona o kojima se raspravljalo prethodnih dana", rekla je Trivan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.