ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: SPS bio protiv izbora, ali je za njih spreman

Izvor: Kurir, 12.Feb.2016, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: SPS bio protiv izbora, ali je za njih spreman

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović izjavila je sinoć da Srbija na ove izbore izlazi spremno, da ciljeve, kako je rekla, koje smo sebi postavili ostvarujemo još energičnije.

"Izbori jesu trenutno mali zastoji, ali se sa njima dobija nova energija", rekla je Đukić Dejanović.

Izbori će biti osveženje, izabrani ljudi, oni u koje narod ima najveće poverenje, sa novom energijom krenuće da realizuju ono što je započeto, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ocenila je Đukić Dejanović.

"Započeta je jedna međunarodna stabilizacija, politička i ekonomska stabilizacija, okretanje prema boljem ekonomskom životu prosečnog čoveka, da živi od svoga rada i, naravno, jedna kompletna stabilnost, a to su ciljevi i SPS i naših koalicionih partnera", istakla je ona.

Ona je napomenula da je "SPS generalno bio protiv ovih parlamentarnih izbora, ali da je podržao stav premijera Aleksandra Vučića da se izbori raspišu, jer je potreban četvorogodišnji period da bi se ciljevi realizovali".

Govoreći o koaliciji SPS, PUPS, JS, Đukić Dejanović je istakla da su ljudi "u SPS veoma ponosni što koalicija traje od 2008. godine i što je jedina u političkom životu Srbije koja traje i koja je opravdala svoje postojanje".

"Naš stav u SPS je da ponudimo svojim koalicionim partnerima to zajedništvo i dalje. JS se opredelila da sa nama ide i u ove izbore, a predsednik SPS Ivica Dačić će ovih dana razgovarati o tome i sa predsednikom PUPS, gospodinom Jovanom Krkobabićem, kada ćemo imati odgovor i o učešću PUPS u koaliciji na ovim izborima", rekla je ona.

"JS se sve više širi, grana i jača po celoj Srbiji, dobija popularnost, zahvaljaujući svom domaćinskom odnosu prema poljoprivrednicima, porodicama, dovođenju investitora, i takav partner nam mnogo znači. Kada je reč o lokalu svaka sredina ima svoju situaciju i ocenjivaće sa kime će, ali će lokalno rukovodstvo biti uključeno oko ove koalicije. Sigurna sam, građani će dati pozitivnu oceni ovoj koaliciji", ocenila je ona.

Đukić Dejuanović smatra da je Vlada "izbalansirala odnos i prema Evropskoj uniji i Rusiji i Kini i SAD, i da za to "neizmeran doprinos ima lider SPS Dačić".

Autor: Tanjug,Foto: Zorana Jevtić

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.