Izvor: Blic, 31.Avg.2016, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktori MMF-a danas o oceni četvrte i pete revizije aranžmana sa Srbijom

Bord direktora MMF-a na današnjoj sednici u Vašingtonu odlučivaće o zaključenju četvrte i pete revizije aranžmana koji je ta institucija zaključila sa Srbijom, saznaje Tanjug.

Misija MMF-a, predvođena Džejmsom Rufom, prilikom poslednje posete Srbiji uoči formiranja nove Vlade pozitivno je ocenila četvrtu i petu reviziju.

MMF je dva puta odlagao četvrtu i petu reviziju aranžmana zbog raspisivanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vanrednih parlamentarnih izbora.

Tada je, prilikom prvog odlaganja, tadašnji stalni predstavnik MMF-a u Srbiji Deheng Kim rekao Tanjugu da su takva odlaganja uobičajena, jer Vlada u tehničkom mandatu nema ovlašćenja da sprovodi reforme dogovorene sa Fondom.

Pročitajte još:

Ukoliko Srbija večeras po srednjoevropskom vremenu dobije pozitivnu ocenu Borda direktora, to bi značilo da je, uprkos tome što je Vlada bila u tehničkom mandatu, uspela da sprovede veći deo dogovorenih mera.

Srbija je sa MMF-om zaključila u februaru 2015 trogodišnji stend-baj aranžman iz predostrožnosti, vredan 1,2 milijarde evra.

Nakon svake uspešno okončane revizije, Srbiji je odobrena nova tranša od te ukupne sume, međutim iz Vlade Srbije su se više puta izjasnili da ne žele da povlače taj novac.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Direktori MMF-a o ocjeni četvrte i pete revizije aranžmana sa Srbijom

Izvor: Capital.ba, 01.Sep.2016, 08:45

BEOGRAD, Bord direktora MMF-a na sednici u Vašingtonu juče je  odlučivao o zaključenju četvrte i pete revizije aranžmana koji je ta institucija zaključila sa Srbijom, saznaje Tanjug.   Misija MMF-a, predvođena Džejmsom Rufom, prilikom posljednje posete Srbiji uoči formiranja nove Vlade pozitivno...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.