Čomićeva: Stefanović je i dalje član DS, o izlasku pitajte njega

Izvor: Blic, 13.Nov.2015, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čomićeva: Stefanović je i dalje član DS, o izlasku pitajte njega

Borislav Stefanović je i dalje član DS i potpredsednik te stranke, reka je danas na konferenciji za novinare vlade iz senke potpredsednica demokrata Gordana Čomić, a povodom najave njegovog eventualnog izlaska iz te stranke, kazala je da je to pitanje za Stefanovića.

Govoreći o povećanju plata i penzija, ministar privrede vlade u senci DS Ivan Stefanović ocenio je da je reč o nastavku otimanja od zaposlenih i penzionera, da će plate i penzije i dalje biti umanjene, a da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će se dug prema zaposlenima uvećavati.

Stefanović je rekao da vlast govori o pohvalama MMF, ali da to nije razlog za hvalisanje, jer je javni dug Srbije, kako je rekao, za skoro četiri godine vladavine SNS uvećan za devet milijardi evra, prosečna plata u Srbiji je najniža u Evropi, povećana je nezaposlenost, a građani ne žive bolje.

Povodom izveštaja Evropske komisije, ministar za evropske integracije vlade u senci DS Zoran Lutovac rekao je da je Srbija za četiri poglavlja dobila ocenu o umerenoj, ili skromnoj pripremljenosti, a da je u oblasti vladavine prava, čiji je deo sloboda izražavanja, dobila najnižu ocenu, te da u toj oblasti nije načinjen napredak.

Lutovac je naveo da je u Izveštaju EK navedeno da nije ostvarena nezavisnost pravosuđa u praksi i ocenio da reforme koje se sprovode, u uslovima u kojima kritika nije dozvoljena, imaju ograničen domet.

Čomićeva je inače rekla da ne razume teorije zavere o rušenju premijera Aleksandra Vučića.

Ona je kazala da ne vidi razliku i nesaglasje u politikama zemalja članica EU ili SAD i Srbije, već naprotiv da su svi njihovi politički ciljevi vrlo saglasni.

- Koliko god smatra da proizvodnja neprijatelja pomaže održavanju njegovog odličnog rejtinga, DS smatra da je to duboko pogrešno - kaže Čomić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Čomić: Možda se nekome priviđaju neprijatelji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2015

Ne vidim nesaglasje u politici Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Evropske unije i Srbije kada je reč o političkim ciljevima, a možda se nekome priviđaju neprijatelji zato što ne zna šta da radi, ocenila je danas potpredsednica Demokratske stranke (DS) i ministarka odbrane vlade u senci DS Gordana...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.