Čomić: Možda se nekome priviđaju neprijatelji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2015, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čomić: Možda se nekome priviđaju neprijatelji

Ne vidim nesaglasje u politici Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Evropske unije i Srbije kada je reč o političkim ciljevima, a možda se nekome priviđaju neprijatelji zato što ne zna šta da radi, ocenila je danas potpredsednica Demokratske stranke (DS) i ministarka odbrane vlade u senci DS Gordana Čomić.

Odgovarajući na pitanje o statusu Borislava Stefanovića u stranci, Čomić je rekla da je on i dalje potpredsednik DS.

Ministar privrede vlade u senci >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ivan Stefanović pozvao je medije da povećanje plata i penzija ne nazivaju tako, već da kažu da je to "samo delimično smanjenje umanjenja" penzija i plata u javnom sektoru.

Mi smo više puta rekli da je fiskalna konsolidacija neophodna, ali bez reforme javnog sektora i razvojnih projekata ona ne vodi nikuda, rekao je Stefanović.

Međunarodni monetarni fond je "gorak i neophodan lek" koji se mora uzimati sa preostalim elementima ekonomske politike. Skoro četiri godine vlade Srpske napredne stranke je dovoljan period da se vide efekti ekonomske politike, istakao je on.

Ministar za evropske integracije vlade u senci DS Zoran Lutovac osvrnuo se na Godišnji izveštaj Evropske komisije za Srbiju, u kojem je konstatovano da je država u samo četiri od 34 poglavlja dobro pripremljena.

Sloboda izražavanja je najlošije ocenjena i navedeno je da nema napretka, rekao je Lutovac.

Ako nemate vladavinu prava, nezavisnost pravosuđa, demokratije, podele vlasti i slobode izražavanja i medija, kritika nije dozvoljena i na nju se reaguje alergijski, onda je to kontekst u kojem se odvijaju reforme, poručio je Lutovac.

Bilo kakve reforme u takvom okruženju imaju ograničen domet, naglasio je Lutovac.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čomićeva: Ako je Vučić toliko dobar čemu teorije zavere

Izvor: Blic, 13.Nov.2015

Potpredsednica Demokratske stranke Gordana Čomić izjavila je danas da ne razume teorije zavere o rušenju premijera Aleksandra Vučiča i navela da ne vidi nesaglasje u politici Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Evropske unije i Srbije kada je reč o političkim ciljevima...- Koliko god bio savetovan...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.