Parni valjak pregazio i FMP! (video)

Izvor: Sportske.net, 23.Okt.2016, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Parni valjak'' pregazio i FMP! (video)

Košarkaši Partizana nastavljaju sa pobedama! Ni matine termin nije poremetio njihov ritam. Trijumf i u Železniku!

U prvoj današnjoj utakmici šestog kola ABA lige, košarkaši Partizana savladali su ekipu FMP-a u Železniku rezultatom 65:56.

Crno-beli su tako zadržali stopostotni učinak od početka sezone i sa šest pobeda u isto toliko odigranih mečeva u ABA ligi ostali u samom vrhu tabele.

Prva četvrtina protekla je u ravnopravnoj borbi, ekipe >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << su se smenjivale u blagom vođstvu, pa je 15:15 posle prvih deset minuta igre i najrealniji rezultat prvog kvartala.

Na startu druge četvrtine istakao se FMP-ov novajlija Marko Ljubičić sa pet vezanih poena, domaći su poveli sa 22:17, na šta je istom merom uzvratio Frenk Robinson - 22:22.

Nešto kasnije, domaći su ponovo stekli pet poena prednosti, posle trojke Filipa Čovića, za vođstvo od 27:22, ali je do kraja prvog poluvremena Partizan posle odlične mini role Mihajla Andrića opet uhvatio priključak - 32:31 za domaće na poluvremenu.

A ako se u prvom poluvremenu vodila ravnopravna borba, bez značajnijih poenterskih serija jedne ili druge ekipe, u nastavku potpuno drugačija slika.

Partizan je tokom trećeg kvartala uspostavio apsolutnu dominaciju na terenu, domaći nisu uspevali ništa da pogode, pa je prednost gostiju rasla iz minuta u minut do maksimalnih ''plus 17'' u korist crno-belih - 55:38!

I kada se činilo da će Partizan bez većih problema privesti ovaj meč kraju, usledila je sjajna serija FMP-a. Čak 13 uzastopnih poena postigli su ''Panteri'' početkom poslednje četvrtine i ekspresno uhvatili rezultatski priključak - 55:51 za Partizan u 35. minutu posle nove trojke Filipa Čovića.

Dakle, kao i protiv Ludvigsburga pre nekoliko dana na startu FIBA Lige šampiona, Partizan je u poslednjoj deonici prokockao ubedljivu prednost i dozvolio rivalu da uđe u neizvesnu završnicu.

Imali su domaći dovoljno vremena za eventualni preokret, ali je posle Džikićevog tajm-auta njegov tim konačno uspeo da se pribere i prekine seriju ''Pantera''.

Glavne uloge su u tim trenucima preuzeli Hečer i Veličković i Partizan je na dva minuta pre kraja vratio dvocifrenu prednost - 65:54.

Posle toga, za domaće nije bilo povratka, Partizan je uspešno priveo meč kraju.

Vilijam Hečer je i ovoga puta bio najefikasniji u ekipi crno-belih sa 20 postignutih poena, a pratio ga je Novica Veličković sa 15 poena i pet skokova.

U FMP-u, jedini dvocifrenio bio je Filip Čović sa 10 poena. Ovo je ''Panterima'' četvrti poraz u prvih šest kola.


Pogledaj vesti o: Parni Valjak u Beogradu

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan slavio u Železniku

Izvor: RTS, 23.Okt.2016

Košarkaši Partizan NIS-a pobedili su u Železniku ekipu FMP-a sa 65:56 i tako ostvarili šesti trijumf ove sezone u ABA ligi. . .U utakmici koju su obeležile grške, promašaji, mnogo slobodnih bacanja i igra u serijama...

Nastavak na RTS...

Zvezdi ovo fali u EL, a jedan igrač mora bolje! (TVITOVI)

Izvor: Sportske.net, 23.Okt.2016

Delije na kraju srećne zbog velike i tesne pobede...Košarkaši Crvene zvezde su uz dosta muke savladali Igokeu i zadržali maksimalni učinak posle šest odigranih kola...Jasno je da će ovakvih mečeva biti u nastavku sezone, utakmica je mnogo, minutaža se deli i trener Dejan Radonjić ponekad mora...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.