Tri gema od poraza, kiša, pa preokret i pobeda!

Izvor: Mondo, 31.Maj.2016, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri gema od poraza, kiša, pa preokret i pobeda!

Kiša u Parizu nije prijala skoro nikome sem Cvetani Pironkovoj iz Bugarske koja je "izbacila" Agnješku Radvansku, drugu teniserku sveta.

Foto: AP Photo/Christophe Ena

Kakav preokret u Parizu, a da li je kiša delimično zaslužna za to?

Bugarska teniserka Cvetana Pironkova (102) izbacila je u osmini finala drugu igračicu sveta Poljakinju Agnješku Radvansku posle nešto više od dva sata >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << borbe, koju je prekidala kiša, u tri seta - 2:6, 6:3, 6:3.

Kiša u Parizu je u ponedeljak zaustavila tenis, a u utorak je tenisere i teniserke prekinula "na pola puta". Agnješka Radvanska je pre novog pljuska imala set prednosti (6:2) i vodila je 3:0 u drugom setu, pa su je samo tri dobijena gema vodila od mesta u četvrtfinalu.

Međutim, ako je nekome kiša tj. pauza prijala danas - onda je to Bugarka.

Ona je posle povratka na teren zaigrala potpuno drugačiji tenis i drugi set dobila rezultatom 6:3, a ono što još više impresionira je da je ona u "nastavku meča" osvojila 12 od 15 odigranih gemova, pa je i u trećem setu slavila 6:3.

Pironkova je tako u četvrftinalu zakazala susret sa Samantom Stosur iz Australije koja je nešto brže završila svoj meč sa Simonom Halep, takođe visokopozicioniranom teniserkom na WTA listi - šestom teniserkom sveta, u dva seta - 7:6 i 6:3.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.