FIBA više ne priznaje ABA ligu!

Izvor: MozzartSport.com, 01.Maj.2016, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIBA više ne priznaje ABA ligu!

Izvršni komitet sastao se u Parizu i doneo sledeće odluke...

Izvršni komitet Fibe sastao se u Parizu i raspravljao odgovorima koje je ta organizacija dobila od 14 nacionalnih federacija.

Između ostalog, donesena je odluka da FIBA više ne priznaje ABA ligu u ovakvom obliku posle povratnih informacija zemalja iz našeg regiona! Ovo takođe znači da bi, kao što su Slovenci nagovestili, moglo da se >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << napravi novo regionalno takmičenje, ali bi moglo da znači i jačanje nacionalnih šampionata.

FIBA je takođe zatražila od određenog broja zemalja da pojasni svoje odgovore, a od nekih da daju garancije da će postupiti baš kao što su izjavile u odgovoru Fibi. Fiba i Evroliga trebalo bi da se sastanu u utorak u Minhenu i da razgovaraju o daljim koracima.

Dogovoren sudbonosni sastanak Fibe i Evrolige!

Kako se ističe, Izvršni komitet Fibe će ponovo zasedati 14. maja, a do tada će se pomno pratiti kako situacija sa nacionalnim federacijama.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FIBA ne priznaje ABA ligu!

Izvor: B92, 01.Maj.2016

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) ne priznaje više ABA ligu u ovom obliku, objavljeno je na sajtu te organizacije...Izvršni komitet FIBA sastao se u Parizu i raspravljao o odgovorima koje je dobila od 14 nacionalnih federacija, nakon što je zapretila suspenzijama, jer su tamošnji klubovi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.