Stan Lorin Bekol prodaje se za 26 miliona dolara

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Nov.2014, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stan Lorin Bekol prodaje se za 26 miliona dolara

Luksuzni apartman legendarne američke glumice Lorin Bekol kod Central parka u Njujorku na prodaji je za 26 miliona dolara, prenose danas lokalni mediji u SAD.

Apartman holivudske filmske ikone preminule u avgustu u tom stanu u 90. godini, nalazi se u čuvenoj zgradi Dakota i poseduje devet soba, od kojih tri spavaće sobe i jednu biblioteku s pogledom na Central park.

Lorin Bekol, koja je više od 50 godina živela u tom luksuznom stanu, zadržala je originalne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kamine iz 1884. godine i sva vrata od mahagonija. Stan ima plafon na visini od četiri metra, tri raskošna kupatila, vešeraj i mnoštvo ormana.

Zgrada Dakota je jedna od najpoznatijih zgrada u Njujorku. U njoj je živeo Džon Lenon koji je ispred zgrade ubijen 1980. godine.

Mesečni troškovi za stan iznose 11.000 dolara.

Aukcijska kuća Bonams (Bonhams) saopštila je u oktobru da će oko 770 slika, skulptura, nakita, odeće i nameštaja legendarne američke glumice biti prodati naredne godine na raznim aukcijama u Njujorku.

Glumica u svom stanu je imala, između ostalih, vredna umetnička dela Pabla Pikasa i Huana (Žoana) Miroa, kao i skulpture Henrija Mura.

Lorin Bekol je debitovala sa 20 godina, uz Hemfrija Bogarta u filmu "Imati i nemati" 1944. godine. Tokom više od pola veka, igrala je u više od 30 ostvarenja, među kojima su klasici "Veliki san" i "Ki Largo".

Ikona Holivuda Bekol dva puta se udavala, oba puta za oskarovce - Hemfrija Bogarta i Džejsona Robertsa.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.