Izvor: Blic, 26.Jun.2016, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujork: Minut ćutanja na gej prajdu za ubijene u Orlandu

Redovna godišnja gej parada ponosa u Njujorku danas je počela minutom ćutanja za žrtve masakra u noćnom klubu u Orlandu.

New York dedicates Gay Pride to Orlando massacre victims https://t.co/45qjR9X9Jb pic.twitter.com/27MLhJfmBv

AP prenosi da je masa učesnika parade duž njujorske Pete avenije mahala zastavama duginih boja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Agencija navodi da su američke vlasti pojačale bezbednosne mere na gej paradama širom SAD.

New York prepares for a huge, defiant show of pride https://t.co/UNRrlXQGT9 pic.twitter.com/m7VYbr7WNn

Duž rute njujorškog prajda našlo se na hiljade policajaca, a tu su u masi bile i njihove kolege u civilu.

Američki predsednik Barak Obama u petak je njujorški gej bar "Stounvol in" proglasio prvim nacionalnim spomenikom gej pravima.

Pročitajte još:

AP podseća da je pre dve nedelje 49 ljudi ubijeno u gej noćnom klubu u Orlandu, a na njih je pucao napadač koji je kasnije stradao u okršaju sa policijom.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Na gej paradami u Njujorku i velika masa i mnogo policije

Izvor: Beta, 26.Jun.2016

Minutom ćutanja i potom grmljavinom motora motocikala, u nedelju je počela Njujorška parada gej ponosa, uz sećanje na 49 žrtava masakra u gej-klubu u Orlandu, na Floridi, pre dve nedelje.Na Petoj aveniji, medju mnogobrojnim policajcima, posmatrači su na trotoarima bili u desetostrukim redovima,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.